Sinds er hier in huis een wafelijzer is, vind ik het heerlijk om te experimenteren met de soorten beslag. Dit keer geen zoete variant, maar een met zoete aardappel! Deze wafels kunnen dus makkelijk als bijgerecht bij de avondmaaltijd genuttigd worden. Zie het als piepers, maar dan anders. Of als de koolhydraten in de avondmaaltijd!
Maar deze zoete aardappelwafels zijn niet alleen perfect als bijgerecht, ook als ontbijt zijn ze heerlijk!
Klinkt misschien raar, maar zoete aardappel/groente is echt heerlijk om de dag mee te starten!
Bij gebrek aan wafelijzer doet dit beslag het ook goed als pannenkoek. Blijft het beslag bij jou te dik? Voeg er dan nog ongeveer 100 ml melk aan toe. Of tot de gewenste dikte van het beslag is bereikt!
Over de melk gesproken! Deze kan natuurlijk ook heel makkelijk vervangen worden door een lactose vrije variant!
Zoete aardappelwafels
Ingrediënten
- 300 g zoete aardappel
- 150 ml half volle melk
- 200 g tarwe bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 el olijfolie
- 1 el rozemarijn
- 1 el honing
- 4 eieren L
Instructies
- Schil en snijd de zoete aardappel in grote stukken. Kook de zoete aardappel in 10 minuten beetgaar.
- Pureer de zoete aardappel en meng deze met alle ingrediënten in een kom.
- Verhit en vet de wafelijzers in en bak de wafels.