Ik geef eerlijk toe. Dit ziet er niet 100% uit als een pitabroodje. Deze zijn normaliter platter en bevatten meer lucht!
Maar niks vind ik vervelender als je een zakje broodjes in de winkel koopt en die vervolgens alleen maar lucht bevatten. Ik kan je verzekeren dat deze de luchtige smaak wel bevatten, maar voor 100% uit deeg bestaat.
Deze pitabroodjes bevatten veel vezels door de toevoeging van tarwebloem. Dit zorgt ervoor dat het een verzadigend pitabroodje is! Beter als de hap lucht toch?
Wist je dat deze broodjes heel makkelijk te maken zijn? Het deeg hoeft namelijk maar 1 keer 30 minuten te rijzen, dit betekend dus ook dat je snel aan tafel kunt!
Vul ze met shoarma of maak er een heerlijk groente broodje van!
Zelf pitabroodjes maken
Zelf een pitabroodje maken! Makkelijk, snel en zonder een hap lucht binnenin!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Rijstijd 30 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken grieks
Porties 8 broodjes
Ingrediënten
- 660 g tarwebloem
- 400 ml lauwwarm water
- 13 ml olijfolie
- 15 g droge gist
- snufje zout
Instructies
- Meng het water en de gist samen en laat een paar minuten staan, zodat de gist activeert.
- Meng in een kom of keukenmachine de bloem met olijfolie en het gistmengsel. Kneed het tot een soepel deeg. Voeg daarna de zout toe en kneed dit er goed doorheen. Kneed net zolang totdat het deeg niet meer plakt en je een vliesje kan trekken.
- Verdeel het deeg in 8 gelijke ronde bolletjes. Rol deze bolletjes op een goed met bloem bestoven keukenblad uit tot platte ronde broodjes.
- Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat goed uit elkaar. Leg er een vochtige theedoek overheen en laat 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220-230 °C (boven- en onderwarmte).
- Bak de broodjes in ca. 10 minuten licht goudbruin en gaar
Notities
Deze broodjes zijn makkelijk om in te vriezen. Je kunt ze verwarmen in een broodrooster of 3 minuten op 200 graden.
Trefwoord bread, Brood, brood bakken, from scratch, makkelijk recept, pita broodje, vezelrijk, vezels, zelf brood bakken