Splits de eieren. Doe de 2 eiwitten in een vetvrije (het liefst) roestvrijstalen kom en klop het geheel tot de eiwitten stijf zijn.
Voeg ondertussen de rest van de ingrediƫnten bij elkaar in een blender en mix het tot een egaal papje. Zorg ervoor dat de havermoutvlokken helemaal fijngemalen zijn!
Spatel hier voorzichtig de eiwitten doorheen.
Verhit een pan met een paar druppels olie op het vuur.
Doe het beslag in een spuit zak en spuit dit in kleine rondjes in de pan of vul een poffertjespan/ijzer.
Als je het klaarmaakt in de pan dan kan je de poffertjes binnen 10 seconden los duwen. Draai ze om na ongeveer 30 seconden. Herhaal dit totdat de spuitzak leeg is en smullen maar!
Notities
Eet dit met poedersuiker of maak er een uitgebreide ontbijt of lunch van door fruit en kwark toe te voegen.
Trefwoord glutenvrij, lactosevrij, Lunch, mini pancakes, mini pannenkoeken, Nederlands, nederlandse lekkernij, ontbijt, poffertjes, suikervrij, tussendoortje, zoet, zoet deeg