Vitello tonnato, een voorgerecht uit de Italiaanse keuken.
Het bestaat uit dun gesneden kalfsvlees met een heerlijke frisse tonijnsaus.
Natuurlijk hoeft deze niet alleen als voorgerecht genuttigd worden. Ook is hij heerlijk als hapje bij de borrel.
De saus heb ik gemaakt met suikervrije mayonaise. Een verantwoorde keuze om heerlijk te genieten.
In dit recept wordt ook gebruik gemaakt van zon gedroogde tomaatjes. Deze zijn verkrijgbaar in pot, maar je kunt zelf ook makkelijk tomaatjes drogen! Zo worden er geen onnodige voedingsstoffen aan toegevoegd. Moet je natuurlijk de benaming ‘zon’ wel even weglaten.
Droog kleine cherrytomaatjes voor ongeveer 30 minuten op 185 graden in de oven.
Wil je de tomaatjes bewaren? Zet ze dan in een potje met olijfolie! Zo blijft het lang houdbaar, zonder er E-nummers en extra zout of suiker aan toe te voegen! Super simpel! Super lekker verantwoord snoepen!
Vitello tonnato
Een voorgerecht uit de Italiaanse keuken, die bestaat uit dun gesneden kalfsvlees met een heerlijke frisse tonijnsaus
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 5 minuten min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, lunch, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 1 blikje tonijnstukjes op water
- 5 el suikervrije mayonaise
- 0,5 citroen uitgeperst
- 4 stuks zongedroogde tomaatjes
- snuf peper
- 200 g varkens- of kalfsfricandeau
- half potje kappertjes
- 100 g rucola
Instructies
- Voeg de tonijn, mayonaise, citroen, zongedroogde tomaatjes bij elkaar in een maatbeker. Pureer dit tot een dikke saus. Breng op smaak met peper.
- De smaak nog niet perfect? Varieer dan in de hoeveelheid zongedroogde tomaatjes of citroensap.
- Leg de fricandeau op een groot bord en garneer de rucola, kappertjes en tonijnsaus er overheen.
Trefwoord Italiaans, kalfsvlees, kappertjes, rucola, tonijn, tonijnsaus, Vitello tonnato