Het recept voor verantwoorde volkoren en suikervrije slagroomsoezen

Verantwoorde slagroomsoesjes

Verantwoorde slagroomsoesjes stonden al een hele lange tijd op mijn baking bucketlist. Maar de angst dat ik 100x moest proberen om ze mooi gerezen en rond te krijgen weerhield mij ervan om ze te bakken. Achteraf een hele rare gedachten! Deze slagroomsoezen zijn namelijk super makkelijk om zelf te maken! Je moet wel op een paar dingen letten om het daadwerkelijk te laten slagen. Zorg er namelijk voor dat je het deeg goed gaart in het pannetje. Het deeg komt los van de bodem en vormt zich tot een bal. Ik heb daarna nog 2 minuten extra gewacht. En doe tijdens het bakken in de oven, de ovendeur absoluut niet open! Dit zorgt er namelijk voor dat het deeg weer inzakt. 

Maar let je goed op deze twee punten? Dan komt het helemaal goed en kan ook jij heel makkelijk deze verantwoorde slagroomsoesjes bakken!

Zoals je kan lezen zijn deze soesjes verantwoord, maar waarom? Het deeg bestaat uit volkorenmeel, zodat het vezelrijke soezen worden. Ook bevat het deeg geen lactose en is suikerarm. Ook de vulling bestaande uit slagroom en een suikervervanger zorgen ervoor dat jij hier verantwoord van kan snoepen! 

Ik heb de sweet vanille van green sweet stevia gebruikt voor de suikervervanger. Dit is een suikervervanger op basis van erythritol en vanille aroma, dit zorgt ervoor dat je lichaam dit niet herkent als suiker en dus niet werkt op de suikerspiegel. Ook is erythritol een product afkomstig uit een natuurlijk product. Dit betekend dat mensen met darmproblemen dit ook kunnen gebruiken. Kortom, mijn favoriete vanille suiker vervanger! 

 

Het recept voor verantwoorde volkoren en suikervrije slagroomsoezen

Verantwoorde slagroomsoesjes

Verantwoorde slagroomsoesjes bestaande uit een volkoren, suikerarme en lactosevrije deeg en vulling!
Bereidingstijd 30 minuten
Oventijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Zoetigheid
Keuken Nederlands
Porties 30 stuks

Ingrediënten
  

  • 100 ml lactosevrije halfvolle melk
  • 100 ml water
  • 100 g plantaardige boter
  • snufje zout
  • 100 g volkorenmeel
  • 3 3/4 ei (M)
  • 400 ml lactosevrije slagroom
  • 16 g sweet vanille green sweet stevia

Instructies
 

  • Doe de melk, het water, snufje zout en het boter in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook. Zorg ervoor dat het boter gesmolten is voordat het kookt.
  • Haal de pan van het vuur en voeg hier de meel aan toe. Roer direct en snel door zodat alle bloem wordt opgenomen. Plaats het pannetje terug op middelhoog vuur.
  • Gaar het deeg door goed te blijven roeren met een spatel. Het deeg vormt zich tot een bal en komt los van de bodem.
  • Voeg vervolgens heel snel stuk voor stuk de eieren toe. Zorg ervoor dat de eieren niet gaan stollen. Dit doe je door snel de eieren door het deeg te spatelen. Het deeg moet mooi glad en glanzend worden. Het deeg moet niet te vloeibaar worden, want het mag niet uitvloeien op de bakplaat. Voeg na het derde ei het laatste beetje ook beetje bij beetje toe.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte)
  • Vul een spuitzak met het beslag en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat kleine toefjes van ongeveer 1-1,5 cm. Zit er een puntje bovenop het beslag? Maak je vinger nat en druk deze weg in het beslag. Zodat het niet aanbrand in de oven.
  • Bak de soezen in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Open de oven tussentijds niet!! Dit zorgt ervoor dat het deeg gaat inzakken. Laat de soezen nog een paar minuten in een half geopende oven afkoelen.
  • Klop de slagroom met de sweet vanille op. Doe de slagroom ook in een spuitzak en spuit de soezen vanaf de onderkant vol.

Notities

Bewaar de gevulde soezen altijd in de koelkast! 2-3 dagen houdbaar. 
Ongevulde soesjes zijn 3 maanden houdbaar in de vriezer
Trefwoord bakken, bakrecept, geen toegevoegde suikers, lactosevrij, pasen, slagroom, slagroomsoesjes, soesjes, soezen, soezendeeg, suikerarm, verantwoord bakken, verantwoord snoepen, vezelrijk, volkoren

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept