Een aantal jaar geleden kwam ik een recept tegen in de allerhande met peer en kardemom. Deze is mij altijd bijgebleven. Totdat ik mij een aantal weken bedacht dat ik deze perencake met kardemom wel is op een nog verantwoorde manier zou kunnen maken! Zelfs helemaal lactosevrij en plantaardig!
Deze cake bevat namelijk geen toegevoegde suikers, alleen in de vorm van suikervervangers! Daarnaast bevat de cake de nieuwe plantaardige boter van blue-band. Door gebruik te maken van een banaan hoeven er geen eieren aan toegevoegd te worden!
Een cake met minder suiker, geen lactose en geheel plantaardig/vegan! Een cake om je vingers bij af te likken. Makkelijk te maken. De oven doet grotendeels het werk.
De peer, kardemom en kaneel zorgen samen voor een heerlijke herfstachtige smaak! Perfect voor de regenachtige donkere dagen, maar ook heerlijk fris voor in de zomer!
Uitgelichte producten
Peren cake met kardemom
Equipment
- 1 bakvorm 24 cm Ø
Ingrediënten
- 100 g plantaardige roomboter
- 80 g suikervervanger
- 30 g vanille suikervervanger
- 1 tl vanille-extract
- 1 banaan
- 180 g amandelmelk
- 200 g tarwebloem
- 10 g bakpoeder
- 2 tl gemalen kardemom
- 1 tl kaneel
- 3 peren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte
- Prak de banaan en mix deze met de melk.
- Zeef de bloem, bakpoeder en de kruiden. Schil en snijd de peren in plakjes.
- Smelt de boter met de suikervervangers en vanille-extract in een pan op laag vuur. Meng dit vervolgens door de melk. Voeg de bloem toe en spatel dit door elkaar tot een glad beslag.
- Bedek de bakvorm met bakpapier en verdeel de perenplakjes over de bodem. Giet hier het beslag overheen en zorg dat het beslag goed verdeeld is.
- Bak de cake nu in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar!