Pilav, een midden-oosters gerecht wat doorgaans gegeten wordt met kip en perzik. Dit keer laat ik een vegetarische variant te zien. Het is een gerecht die je in 30 minuten op tafel tovert! Ideaal voor de doordeweekse dagen, maar weet je wat nog lekkerder is? Deze simpele maaltijd wordt nog beter als je hem een avond van te voren maakt. Zo kunnen de smaken heerlijk doordringen.
Misschien kennen mensen dit gerecht wel van het knorr pakje. Maar waarom iets uit een pakje maken als het vers binnen 30 minuten op tafel staat.
Naast de pilav heb ik de rijst van Tilda gekookt. Dit keer gebruik gemaakt van de bruine basmati rijst. Doordat de zemellaag intact is heeft de rijst een nootachtige smaak. Bovendien bevat de rijst veel voedingsstoffen en vezels. Deze rijst past dus perfect in een verantwoorde levensstijl.
Samen met dit vegetarische gerecht met groente en fruit is dit gerecht verantwoord om te snoepen.
Vegetarische Pilav
Ingrediënten
- 300 g rijst
- 500 g (pulled) jackfruit uitgelekt
- 480 g stukjes perzik uitgelekt
- 150 g haricot verts
- 2 uien
- 2 rode paprika's
- 140 g tomatenpuree
- 200 ml groente bouillon
- 2 el ketjap manis
Instructies
- Zet een pan met water op het vuur en kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak.
- Verhit een scheutje olijfolie in een andere pan en snipper de ui.
- Fruit de ui in de pan en snijd ondertussen de paprika, jackfruit, harictot verts en perziken in blokjes.
- Bak de jackfruit rondom en voeg daarna de paprika, haricots verts en perziken toe.
- Voeg de tomatenpuree, bouillon en ketjap toe en laat dit geheel 15 minuten sudderen.