Tiramisu met alcoholvrije limoncello

Tiramisu is een van mijn favoriete dessert naast de crème brûlée. Een heerlijk romig dessert! I love it!

Toch vind ik het altijd zo jammer dat het een machtig, vol en suikerrijk toetje is. Ik vind niet dat je gerechten moet laten staan, omdat ze niet verantwoord zijn, maar elke keer dit toetje eten is niet echt bepaald verantwoord. 

Daarom wilde ik een bijzondere verantwoorde variant maken. Die je dus wel makkelijker kan eten, snel klaar is en er dus minder suiker in zit!

Deze variant heb ik gevonden hoor! Namelijk een tiramisu met limoncello en niet zomaar een limoncelllo, maar limonzero! Dit is een alcoholvrije limoncello van Pallini. Ideaal dus als je geen alcohol in je dessert hoeft! Perfect voor dry januari of een zwangerschap. De limonzero zorgt voor een hele frisse cintroen smaak in de tiramisu! Neem gerust een glaasje ernaast, want deze limoncello is zalig! 

De lange vingers heb ik vervangen voor een eigen variant! Deze lange vingers maakte ik per ongeluk nadat het bakken van de eierkoeken mislukt waren! Whoeps! Een geluk bij een ongeluk.

De lange vingers bevatten geen geraffineerde suikers, gluten en lactose. Gebruik gemaakt van 3 el agave siroop. Dus bevat heel weinig suikers! Een verantwoorde vervanger dus! 

Het enige wat dus nog origineel aan de tiramisu is, is het gebruik van mascarpone! Geen rauwe eieren en verder geen room! Hierdoor krijg je een lichte, luchtige en snelle variant van de tiramisu!

Ga jij hem maken?

 

Tiramisu met limoncello

Snelle en verantwoorde variant van de tiramisu met alcoholvrije limoncello
Bereidingstijd 30 minuten
wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang dessert
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren L
  • 3 el agave siroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 g volkorenmeel of boekweitmeel
  • 50 g kokosmeel of amandelmeel
  • 50 g (glutenvrije) havermeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 250 g mascarpone
  • 225 g vanille kwark
  • 4 el limoncello 0.0%

Instructies
 

  • Meng voor de 'verantwoorde lange vingers' de meelsoorten en bakpoeder door elkaar. Klop in een andere kom de eieren luchtig en voeg hier de vanille-extract en agave siroop aan toe. Spatel vervolgens de meel er voorzichtig doorheen. Vorm een deeg.
  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte)
  • Vorm van het deeg kleine rechthoekige plakken van ongeveer 1 cm dik.
  • Bak ze af in ongeveer 10-12 minuten.
  • Snijd ze meteen in lange dunne vingers en leg ze in een bakje. Giet hier de alcoholvrije limoncello overheen. Zorg ervoor dat er op de bodem een klein laagje ontstaat. Laat dit minimaal 30 minuten intrekken.
  • Meng ondertussen de mascarpone en kwark door elkaar.
  • Leg de lange vingers even apart en meng 3 tl van de limoncello door de kwark.
  • Bouw de tiramisu door een laag 'lange vingers' op de bodem te leggen. Bedek vervolgens met de kwark. Daarna weer een laag 'lange vingers' en dan als laatst nog een laag kwark. Strooi er nog wat overgebleven stukjes 'lange vingers' of cacaopoeder overheen.
  • Laat het geheel opstijven in de koelkast.
Trefwoord alcoholvrij, alcoholvrije limoncello, citroen tiramisu, dessert, eiwitrijk, fris dessert, italiaans dessert, limoncello, suikerarm, Tiramisu, verantwoord bakken, verantwoord snoepen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept