Een hartverwarmend soepje kan elke dag toch? Ook al is het heet buiten, of juist heel koud! Daarom plaats ik het recept voor deze super verantwoorde Thaise curry soep! Want deze mag elke dag!
Heerlijk als lunch en met een lekker vers broodje of linzen ook geweldig als avondmaaltijd.
Met deze soep kom je echt aan je dagelijkse dosis groente. Puntpaprika, cherry tomaatjes en appels maken het samen tot een heerlijke licht zoete soep!
De curry poeder, peper en gember maken het licht pittig en kruidig.
En dat allemaal in een handomdraai gemaakt! Pure verwennerij toch?
Thaise curry soep
De heerlijke thaise keuken in een kommetje! Boordevol groente en kruiden!
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Thais
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 2 appels
- 4 puntpaprika's
- 250 g cherry tomaatjes
- 2 stukken gember 2 cm
- 1 rode peper
- 1 citroen
- 1 el curry poeder
- 200 g kokosmelk
- 200 g kookroom
- 700 ml groente bouillon
Instructies
- Snijd de appel, puntpaprika, rode peper, gember en cherry tomaatjes in grove stukken.
- Snipper de ui en de knoflook en fruit deze met een beetje zonnebloemolie in een pan met dikke bodem.
- Voeg vervolgens de appel, gember en curry poeder bij de ui en laat dit voor enkele minuten stoven.
- Voeg daarna de puntpaprika, rode peper en cherry tomaatjes toe en bak mee.
- Meng tot slot de sap van de citroen, kokosmelk, 150 ml kookroom en de groentebouillon bij de groente en laat 15 minuten pruttelen.
- Pureer de soep voor het opdienen en garneer met de rest van de kookroom.
Trefwoord cherry tomaatjes, curry, curry soep, gember, kokosmelk, kruiden, Maaltijdsoep, puntpaprika, specerijen, thais, Thaise keuken