Klein gebakje met aardbei frambozen vulling

Tartelette met aardbei en framboos

Tartelette het chique woord voor mini taartje. Het is een heel veelzijdig gebakje. Meestal bestaat de bodem uit een zoete amandeldeeg.
Dit keer doe ik het anders. Namelijk met bladerdeeg!
Hierdoor krijg je een krokante bodem.
De grote vraag is dit dan verantwoord? Er bestaan vegan varianten bladerdeeg. Dit betekend dat het deeg veel minder verzadigde vetten bevat. In vergelijking met de zoete amandelbodem bevat bladerdeeg ook aanzienlijk minder suiker! Een groot voordeel dus!
Met de vulling kan je eindeloos variëren. Deze vulling bestaat uit crème fraîche met aardbei en framboos. Een fris klein taartje.
De aardbei framboos vulling komt van de jam met meer fruit en minder suiker van bonne maman. Een nieuwe variant met veel minder suiker als de originele variant, maar nog lekkerder van smaak. Dit omdat de pure smaak van het fruit nu nog beter tot zijn recht komt.
 
Bijkomend voordeel is dat hierdoor het mini taartje super snel te maken is. Binnen 10 minuten staat het al in de oven, even wachten en het verantwoord snoepen kan beginnen!
Klein gebakje met aardbei frambozen vulling

Tartelette met aardbei en framboos

Een mini gebakje uit Frankrijk gevuld met een frisse vulling van aardbei en frambozen.
Bereidingstijd 10 minuten
oventijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang dessert, Tussendoortje, Zoetigheid
Keuken Frans
Porties 6 gebakjes

Ingrediënten
  

  • 192 g bladerdeeg
  • 6 tl suikervervanger
  • 50 g aardbei-framboos jam met 30% minder suiker
  • 150 g crème fraîche (light)
  • 1 heel ei
  • 1 eierdooier

Instructies
 

  • Vet een muffinvorm met 6 vormpjes in met boter of bakspray
  • Verdeel het bladerdeeg in 6 gelijke stukken. Dit komt neer op 32 g per stuk.
  • Bestrooi het deeg met de suikervervanger en druk ze in de vormpjes. Zorg ervoor dat het deeg gelijkmatig verdeeld is.
  • Verwarm de oven voor op 190 °C boven en onderwarmte.
  • Maak de vulling door de crème fraîche en de eieren samen los te kloppen.
  • Voeg vervolgens de jam toe en meng goed door elkaar.
  • Verdeel het mengsel in de bladerdeeg vormpjes.
  • Bak ze nu voor 30 minuten in de oven. Totdat ze goudbruin zijn. Ze stijgen in eerste instantie heel erg op in de oven. Als je de vorm uit de oven haalt, zakt dit al snel in elkaar.Zorg ervoor dat je de tartelette meteen uit de vorm haalt!
Trefwoord aardbei, bakken, bladerdeeg, framboos, fransgebak, frisse vulling, mini taartje, ontbijttaartje, snel klaar, tartelette, tussendoortje, zelf bakken

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept