Taboulé of tabouleh is een salade die oorspronkelijk uit de libanese/syrische keuken afkomstig is, maar ik eet hem al jaren in de Provence. Vroeger sloeg ik hem liever af, omdat ik de smaak van de munt te overheersend vond. Maar naar mate ik ouder werd ben ik deze salade meer en meer gaan waarderen. Als jullie opzoek zijn naar een heerlijk frisse salade zijn jullie met dit recept op het juiste adres!
Zoals ik net al schreef bevat het veel munt, maar ook nog heel veel andere groente. Kijk snel verder!
Tabouleh
Een frisse salade met couscous uit de Libanese/syrische keuken.
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch, Salade
Keuken albanees, Frans, syrisch
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 300 g couscous
- 2 tomaten
- 60 g rozijnen
- halve gele paprika
- 2/3 komkommer
- 40 g munt vers
Instructies
- Kook 400 ml water in een pannetje. Haal deze van het vuur als hij kookt. Meng er één el olijfolie doorheen. Voeg de couscous toe en laat dit 5 minuten met de deksel erop wellen.
- Snijd ondertussen de tomaten, zonder zaadjes, de paprika, en komkommer fijn. En scheur de munt in kleine stukken.
- Als de couscous klaar is, doe deze in een grote schaal. En voeg alle gesneden ingrediënten en rozijnen toe. Mix goed door elkaar.
- Laat hem het liefst met folie er overheen een paar uur in de koelkast trekken. Zodat de smaak van de munt in de couscous is getrokken!En hij natuurlijk lekker koud is!
Trefwoord couscous, couscoussalade, fris, munt, pastasalade, vegan, vegetarisch