Suikervrije sweet chilisaus, een saus die bij verschillende gerechten gegeten wordt. Onder andere bij borrel hapjes en broodjes bapao. Wist je dat zelf maken heel makkelijk en in 10 minuten kan? Je kunt zelf de pittigheid bepalen. Hou je van pittig? Of juist van de zoete smaak? Be my guest! Heb jij nog de variant uit de supermarkt in de koelkast staan? Kijk dan eens op het etiket, je schrikt je waarschijnlijk een hoedje van de hoeveelheid suiker die in de sweet chilisaus zit! Zonde van al die toegevoegde suikers! Dit is een variant zonder toegevoegde suikers, maar met een suikervervanger.
Sweet chilisaus maken met een suikervervanger, maakt de chilisaus net zo natuurlijk, maar minder chemisch van smaak als het potje uit de supermarkt. Echt waar, probeer het snel uit!
Naast dat dit makkelijk te maken is, bevat het ook dus geen geraffineerde suikers en zout! En past dus perfect bij een verantwoord voedingspatroon.
Kies je ervoor om voor dit de honing te gebruiken, houd er dan wel rekening mee dat honing suiker bevat en de suikerspiegel dus doet stijgen.
Deze saus bevat dus geen toegevoegde suikers. Er is namelijk gebruik gemaakt van de producten van green Sweet! Dit zijn suikervervangers die dus geen suiker bevatten en verder geen invloed hebben op de suikerspiegel! ideaal voor mensen met diabetes! Verder komen de producten super overeen met de ‘echte’ producten! Je hoeft dus niet in te leveren op smaak. Ik ben fan!
Uitgelicht product
Sweet chilisaus zonder suiker
Ingrediënten
- 3 spaanse rode pepers
- 50 g honing of suikervervanger
- 190 ml water
- 78 ml appelciderazijn
- 1 teen knoflook
- 1 el maizena
Instructies
- Snijd de drie Spaanse pepers in kleine stukken. Haal eventueel de zaden eruit als je het niet te pittig wilt. Snijd de knoflook fijn. Maal dit samen in een hakmolentje tot de gewenste structuur (zo klein mogelijk, maar geen papje).
- Voeg in een steelpannetje de honing, water, azijn en gemalen peper en knoflook bij elkaar en breng al roerend aan de kook. Laat het 4 minuten al roerend doorkoken.
- Meng in een kommetje de water en maizena tot een papje en voeg dit na de 4 minuten koken bij het mengsel. Laat het mengsel nog 1 minuut al roerend koken.
- Is de saus nog te dik? Verdun eventueel met water.
- Laat de saus afkoelen in een potje of fles.
Notities
*merknamen in deze blog kunnen een (betaalde)samenwerking zijn. Linkjes kunnen een affiliatie link zijn.
Waar te koop?
Dat maakt toch niks uit….honing of suiker. Of allerlei andere zoete siropen. Ze zorgen er allemaal voor dat je bloedsuikerspiegel omhoog gaat.
Zo irritant, die zogenaamde domme gezondheidsclaims voor een verantwoord voedingspatroon!
Hallo Monique, bedankt voor uw reactie. Als u goed kijkt in het recept staat er honing of suikervervanger. Suikervervanger is een product die zorgt voor dezelfde zoete smaak en structuur, maar dus geen suiker bevat en ook niet de bloedsuikerspiegel doet stijgen. Uiteraard laat ik de mensen de keus maken, want niet iedereen heeft een suikervervanger in huis! Honing bevat wel minder suiker als de geraffineerde variant en is dus een beter optie. Uiteraard laat deze inderdaad wel de bloedsuikerspiegel stijgen.