Suikervrije kruidnoten

De sint is (bijna) weer in het land. De kruidnoten liggen weer in grote aantallen in de winkel! Vroeger kon ik altijd makkelijk een kilo zak in een middag opeten.
Dit is natuurlijk niet echt verantwoord, zeker als je weet dat sinterklaas niet de enige feestdag is in deze periode.
Tegenwoordig snoep ik niet veel meer, maar geniet ik wel van al het snoepgoed. Ook gewoon van kruidnoten, maar dan suikervrij. En soms zelfs een vegan variant. Dus met plantaardige vetten.
Hier eet ik dan nog geen kilo van, maar zo verantwoord snoepen willen wij natuurlijk wel. Dus snel over naar het recept. Net zo makkelijk als de originele, net zo leuk om met de kids te maken. Of natuurlijk lekker zelf!
 

Suikervrije kruidnoten

Kruidnoten om verantwoord van te snoepen. Doordat deze kruidnoten geen suiker bevatten.
Bereidingstijd 22 minuten
Wachttijd 30 minuten
Totale tijd 52 minuten
Gang Zoetigheid
Keuken Nederlands

Ingrediënten
  

  • 150 g (plantaardige) boter
  • 125 g suikervervanger
  • 250 g volkorenmeel
  • 8 g bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 el speculaaskruiden
  • 4 el amandelmelk of halvolle melk

Instructies
 

  • Meng de boter samen met de suikervervanger, kruiden, meel en snufje zout door elkaar.
  • Als het geheel goed gemengd is voeg je stuk voor stuk de eetlepels met melk toe.
  • Kneed het deeg tot een bal en pak in met vershoudfolie. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 160 °C boven- en onderwarmte.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol elk stuk uit tot een lange staaf van 1 cm dik. Snijd dit in stukjes van weer 1 cm.
  • Rol het stukje in je handen tot een balletje. Leg het balletje op de bakplaat en druk iets plat, niet te veel.
  • Bak de kruidnoten nu in 12 minuten gaar. Laat ze afkoelen, zodat ze uitharden.
Trefwoord feestdagen, kruidnoten, pepernoten, plantaardig, sinterklaas, snoepgoed, suikervrij, vegan, zoet, zoetigheid

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept