Suikerarme smeuïge brownies

Brownie, een Amerikaans tussendoortje/nagerecht, gebakken op een bakplaat. Brownie liefhebbers zijn verdeeld in 2 kampen. Het ene kamp wil liever een cakeachtige, zachte brownie. Het andere kamp wil een smeuïg en fudgy.  Ik zit eigenlijk altijd tussen deze twee kampen in. Mijn favoriete brownie is er een met een krokante buitenkant en een smeuïge binnenkant. 

Voor mensen die net zoals ik het beste van beide werelden willen, heb ik het ultieme recept voor jullie! En niet zomaar een recept, maar een recept zonder toegevoegde suikers! 

Ik snap de verwarring want de meeste chocoladerepen bevatten toegevoegde suikers, maar ga je naar de schappen in de supermarkt met de glutenvrije, lactosevije producten dan vind je daar ook suikervrije chocoladerepen. Deze gebruik ik dan ook altijd voor deze suikerarme brownies. 

Ook maak ik gebruik van erythritol in plaats van suiker. Dit is een suikervervanger die geen invloed heeft op de suikerspiegel. Ideaal voor mensen met diabetes, maar eigenlijk is deze suikervervanger voor iedereen geschikt. Wel de zoete smaak en de scheikundige reactie tijdens het bakken, maar niet de suikers! Benieuwd welke suikervervanger ik heb gebruikt in dit recept? Klik dan hier

Na het maken of lezen van dit recept nieuwsgierig geraakt naar een andere vorm van de brownie?

Suikerarme brownie

Een heerlijke brownie om verantwoord van te kunnen genieten. De brownie heeft een krokante buitenkant en een smeuïge binnenkant.
Bereidingstijd 15 minuten
baktijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Zoetigheid
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 25 stuks

Equipment

  • 1 bakvorm 30 cm x 18 cm

Ingrediënten
  

  • 70 g (plantaardige) roomboter
  • 200 g suikervervanger
  • 110 g pure suikervrije chocolade
  • 2 eieren M
  • 100 g tarwebloem
  • 25 g cacaopoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 g blanke hazelnoten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (boven en onderwarmte). Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze in 7-8 min goudbruin.
  • Plet ze daarna met de onderkant van een pan. Niet in te kleine stukken, want dan gaat de smaak snel verloren.
  • Smelt ondertussen de boter en chocolade au bain-marie. Als het geheel gesmolten is laat je het iets afkoelen.
  • Mix de suikervervanger, eieren, vanille-extract tot een wit beslag, wat als een lint van de garde of mixer af loopt.
  • Voeg hier de gesmolten chocolade aan toe en spatel voorzichtig door het beslag. Zeef vervolgens de bloem, bakpoeder en cacaopoeder en mix deze ook door het beslag. En voeg als laatst de hazelnoten toe.
  • Vet een bakvorm in. Giet het beslag er in en bak in ongeveer 40 min gaar. Komt er bij het prikken een schone satéprikker uit dan is hij gaar. En klaar om opgegeten te worden.
Trefwoord bakken, brownie, chocolade, chocolade brownie, erythritol, suikerarm, tussendoortje, verantwoord bakken, verantwoord snoepen, verantwoorde levensstijl, zoet, zoetigheid

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept