Chocolat chip cookies, een echt klassiek koek recept die bij mij absoluut tot de favorieten behoord! Dus een verantwoord snoepen variant mag natuurlijk niet ontbreken op de website!
Natuurlijk mag je af en toe een ‘suikerrijke’ variant nuttigen, maar veel is natuurlijk niet goed! Deze kunnen wel makkelijker als tussendoortje genuttigd worden!
Het lekkerste chocolat chip cookies is krokant van buiten en nog lekker zacht/chewy van binnen! Het is niet moeilijk om te maken en niet super veel ingrediënten voor nodig. In dit recept heb ik gekozen voor de chocolat chips van de ah. Deze variant bevat wel suiker, maar gelukkig doe je hier niet veel van in. Wil je echt verantwoord snoepen dan zijn er op internet heel veel chocolat chips te vinden zonder suiker.
De suikervervanger in dit recept bestaat voor 100% erythritol! Een suikervervanger die geen invloed heeft op de suikerspiegel, waardoor dit ideaal is voor mensen met diabetes.
Wil je ook dat je koekje aan de binnenkant nog lekker chewy is? Let dan goed op hoe lang je de koekjes afbakt. Het luisterd erg nauw, dus zal je in het begin misschien een paar keer moeten proberen. Bij mij moesten ze er precies 12 minuten in om een chewy binnenkant te krijgen. Maar elke oven werkt anders, dus is het misschien bij jou wel 11, 13 of 14 minuten. Lets try!
Chocolat chip cookies
Ingrediënten
- 65 g (plantaardige) roomboter
- 95 g suikervervanger
- 1 ei M
- 135 g tarwebloem
- 50 g chocolat chips + beetje extra
- 1 tl baking soda
- 1 tl vanille aroma
- snufje zout
Instructies
- Voeg de suikervervanger en de boter bij elkaar en mix tot een romig geheel.
- Voeg het ei en het vanille aroma toe en meng door elkaar totdat er een glad beslag ontstaat.
- Voeg de bloem, zout en baking soda toe en meng door elkaar totdat het bloem is opgenomen. Kneed er vervolgens de chocolat chips er doorheen.
- Rol het deeg in vershoudfolie en laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
- verwarm de oven voor op 170°C (boven- en onderwarmte)
- Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en vorm er balletjes van. Leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze iets plat. Ik deed er 5 tegelijkertijd op een grote bakplaat. De koeken gaan namelijk uitvloeien in de oven. Voeg nog wat extra chocolat chips toe bovenop de koeken.
- Bak de koeken in 12 minuten goudbruin. Laat de koeken nog even afkoelen op de bakplaat en verplaats ze vervolgens naar een rooster.