Ondanks dat ik een enorme liefhebber ben van yoghurt als ontbijt, gaat mijn hart zeker ook sneller kloppen van een zoete muffin, zoals deze speculoos ontbijtmuffins.
Ontbijten hoort namelijk een feestje te zijn! Afwisseling zorgt daar natuurlijk goed voor. Net zoals deze ontbijtmuffins die je het gevoel geven dat je een heerlijk taartje aan het eten bent, maar dan net een stukje gezonder.
Veel werk is het niet. Alles kan in de blender gemixt worden, maar met een vork en lepel kom je ook al aardig ver! Naast dat deze muffins in een handomdraai te maken zijn, kan je er ook eindeloos mee variëren. De komende tijd komen er dan ook zeker meerdere ontbijtmuffins op mijn website te staan! Tot die tijd kan je zelf eindeloos experimenteren.
Zelf ben ik enorm fan van speculoos. Zelfs zo erg dat we hebben afgesproken deze pasta alleen tijdens de vakanties te kopen. Zo blijft bij mij de schade lichtelijk beperkt. Ook vind ik het maar niets op voedingsmiddelen te schrappen uit je patroon. Zo ga je op ten duur alleen maar meer snaaien, omdat je lichaam het gevoel heeft lekkere dingen te kort te komen. Daarom heb ik dit recept voor jullie ontwikkeld! Deze muffins bevatten maar 1 theelepel per muffin. Zo blijft de hoeveelheid suikers beperkt. Zo kan je met een gerust hard deze overheerlijke ontbijtmuffin met speculoos nuttigen!
speculoos ontbijtmuffins
Ingrediënten
- 70 g havermout
- 1 banaan
- 1 ei of 60 ml zonnebloemolie
- 30 g kokosmeel
- 2 tl bakpoeder
- 100 g (plantaardige) griekse yoghurt
- 1 tl speculaas kruiden
- 6 tl speculoos
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte.
- Maal de havermout fijn in een keukenmachine of blender.
- Voeg de banaan, het ei of de olie, het kokosmeel, de bakpoeder, speculaas kruiden en de griekse yoghurt toe en meng tot een glad beslag.
- Schenk de helft van het beslag in de muffinvormpjes.
- Schep vervolgens 1 tl speculoos in het midden van het beslag.
- verdeel daarna het laatste beslag over de speculoos.
- Bak de muffins in ca. 25 min goudbruin en gaar.