Deze speculaas muffins zijn geïnspireerd op een recept van foodbycris.nl . Op instagram was het namelijk weer tijd voor de #swiepswoepswap. Hierbij koken foodbloggers een recept van elkaar, waar ze een eigen draai aan geven!
Dit keer dus een verantwoord snoepen draai aan de wilde perzik muffins. Ik had namelijk heel veel zin om muffins te bakken. Dus ik dacht er een heerlijke sinterklaas variant van de te maken. De wilde perzik is omgewisseld voor kruidnoten en speculaas kruiden.
De muffin was echt perfect! Niet droog, niet te nat! Gewoon perfect! De suiker is vervangen door suikervervanger van green sweet. Mede hierdoor is het een heerlijk verantwoord cakeje geworden!
Uitgelicht product
Speculaas muffins
Heerlijke verantwoorde speculaas muffins die in een handomdraai op tafel staan
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 14 minuten min
Totale tijd 24 minuten min
Gang Zoetigheid
Keuken Nederlands
Porties 12 stuks
Ingrediënten
- 50 g (suiker)vervanger
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 60 ml halfvolle melk/ plantaardige melk
- 125 g plantaardige boter op kamertemperatuur
- 4 eieren M
- 1 tl vanille extract
- 1 tl speculaas kruiden
- handje kruidnoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C Boven- en onderwarmte
- Klop de boter samen met de suiker romig. Voeg vervolgens de melk, eieren, extract en kruiden toe en mix tot een luchtig beslag.
- Zeef de bakmeel en spatel deze voorzichtig door het beslag. Zodat het beslag nog goed luchtig blijft.
- Rol de kruidnoten door een beetje bloem en spatel deze ook voorzichtig door het beslag.
- Verdeel het beslag over 12 muffin bakvormpjes en bak de muffins goudbruin en gaar in ongeveer 14 minuten.
- Steek een sateprikker in de muffins om te zien of ze gaar zijn. Als de prikker er droog uitkomt is hij klaar!
Trefwoord herfstontbijt, kruidnoten, kruidnotencake, luchtig brood, muffins, sinterklaas, sinterklaas recept, speculaas, speculaas kruiden, speculaas muffins, suikerarm, tussendoortje
Erythritol
Waar te koop?
greensweet-stevia.nl
(€9,45)
bol.com
(€11,99)
Laatst bijgewerkt op: 26 november 2023 - 14:55