Sandwich spread, wie kent dit hartige broodbeleg van Heinz niet? Tot op de dag van vandaag kan ik mij nog altijd herinneren dat dit potje bij ons in de koelkast stond. Totdat wij ons af gingen vragen waarom dit potje met sandwich spread altijd eeuwig houdbaar is.
Dit komt voornamelijk doordat er suiker aan is toegevoegd. Dit maakt het product langer houdbaar, maar wel minder verantwoord. Dit recept is dus wel minder lang houdbaar, maar vers en verantwoord broodbeleg willen we niet lang laten staan toch?
Ik heb voor dit product goed op de ingrediëntenlijst van het Heinz potje gekeken. De groente die in het begin van de ingrediëntenlijst genoemd worden heb ik overgenomen. De rest heb ik weggelaten. wel heb ik yoghurt, mosterd en mayonaise toegevoegd. Hierdoor krijg je dezelfde substantie, maar wel een heerlijk romige verse smaak.
Niet helemaal tevreden voor de hoeveelheid yoghurt, mosterd of mayonaise? Durf dan te spelen met de verhoudingen. Ieder zijn eigen smaak natuurlijk!
Deze sandwich spread is natuurlijk lekker op een boterham, maar je kan het ook gebruiken als dip bij snackgroente.
Sandwich spread naturel
Ingrediënten
- 50 g spitskool
- 40 g augurk in zuur
- 35 g puntpaprika
- 15 g sjalot
- 40 g wortel
- 150 g griekse yoghurt 0%
- 25 g (suikervrije) mayonaise
- 7 tl mosterd
Instructies
- Snijd de spitskool, augurk, puntparika, sjalot en wortel fijn.
- Voeg de groente samen met de griekse yoghurt, mayonaise en mosterd bij elkaar.
- Meng dit goed door elkaar. Breng eventueel nog extra op smaak met een snufje peper.