Roti pannenkoeken

Ga je de roti kip maken, die ook aanwezig is op deze site, dan mag een roti pannenkoek niet ontbreken. Hier in Nederland kennen we het vooral door het surinaamse gerecht. Alleen ook in India wordt het gegeten! 

Een roti pannenkoek is een planbrood die wordt gemaakt met bloem, bakpoeder, olie, baksoda en water. Kneed de ingrediënten samen en je kunt heerlijk genieten.

Eet de roti met gestoofde vlees en groente. Breek een stuk pannenkoek en gebruik dit als mes en vork om de maaltijd te nuttigen! 

Eten met de handen is toch een keer heerlijk!

Roti pannenkoeken

Een ideaal platbrood voor bij de roti.
Bereidingstijd 30 minuten
rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken surinaams
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 g tarwebloem
  • 2 tl baking soda
  • 18 g bakpoeder
  • 350 ml lauwwarm water
  • 6 el olijfolie

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten behalve het water door elkaar. Voeg eerst de helft van het water hier aan toe.
  • Kneed het deeg voor ongeveer 15-20 minuten. Het deeg wordt dan zachter. Wordt het deeg te droog voeg dan langzaam wat water toe.
  • Laat het deeg vervolgens 1 uur rijzen met een vochtige theedoek over de kom.
  • Kneed het deeg vervolgens nog even kort door en verdeel het in 8 gelijke stukken.
  • Bestuif het werkblad met bloem en rol de stukken deeg uit.
  • Verhit een pan met olie op hoog vuur.
  • Bestrijk beide kanten van de pannenkoek met olie en bak de roti kort.
Trefwoord pannenkoeken, platbrood, roti, roti kip, rotipannenkoeken, surinaams, wrap

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept