Risotto met mosterd en lentegroente is echt een risotto voor fijnproevers! De ingrediënten zorgen voor een ware smaakexplosie in je mond. Het is een echte risotto voor in de lente, want de mosterd zorgt voor een warme smaak, terwijl de citroen en pistachenootjes je even laten proeven van de zomer!
Marne mosterd
Zoals je kan zien op de foto heb ik in dit recept gekozen voor Marne mosterd. Als je het mij vraagt een van de favoriete merken uit de supermarkt! Mosterd is namelijk heel verantwoord. Het bestaat uit azijn en mosterdzaadjes. Deze laatje intrekken en vervolgens pureer je het naar de gewenste structuur.
In dit recept heb ik gebruik gemaakt van de Groninger mosterd van Marne. Dit is een mosterd die minder lang gepureerd is, hierdoor is hij pittiger van smaak. Dit komt uitstekend terug in de risotto. Het zorgt voor de warme smaak.
Lente groente
Uiteraard hoort er bij een lente risotto ook lentegroente. Dit keer heb ik asperges gegrild met citroen en heb ik doperwten toegevoegd. Dit zijn 2 groentes die in de lente uitstekend verkrijgbaar zijn! Hierdoor wordt het ook een goedkopere risotto. Koop je groente in het seizoen, dan zijn ze namelijk door de grote hoeveelheid een stuk goedkoper en lekkerder!
Top de risotto af met geitenkaas en pistachenootjes en je hebt een heerlijk gezonde lente risotto!
Risotto met mosterd en lentegroente
Ingrediënten
- 300 g risotto rijst
- 35 g boter
- 200 ml witte wijn
- 1,5 L groente bouillon herbes de provence
- 1 ui
- 2 el groninger mosterd
- 1 citroen
- 500 g asperges
- 200 g doperwten
- 4 handjes geitenkaas
- 2 handjes pistachenootjes
Instructies
- Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Snipper en fruit de ui in de pan. Voeg de rijst toe en meng dit totdat de rijst glazig is. Voeg de wijn toe en roer totdat de wijn is opgenomen. Voeg vervolgens 1 soeplepel per keer met bouillon toe aan de risotto en wacht totdat deze is opgenomen. Je krijgt een zachte en romige risotto.
- Verwarm de oven voor op 200 °C grill stand
- Schil en snijd ondertussen de asperges in 4 stukken. Besprenkel deze met de helft van het citroensap, beetje olijfolie en peper en zout. Grill de asperges voor in de oven.
- Kook ondertussen de doperwten gaar en voeg deze samen met de lente-uitjes, mosterd en sap van halve citroen toe aan de risotto. Als laatste kunnen de asperges worden toegevoegd.
- Serveer op een bord en besprenkel met de geitenkaas en pistachenootjes.