Risotto met gepofte champignons

Een bord vol heerlijke ingrediënten die tezamen voor een smaakexplosie zorgen! Deze risotto met gepofte champignons klinkt misschien niet heel bekend, maar is echt te smaakvol om niet te bereiden! 

Gepofte champignons zijn echt super makkelijk om te maken en ook nog is gezond! De champignons worden gemengd met olijfolie en azijn en daarna afgedekt met aluminium en voor maar 20 minuten gebakken in de oven! In dit recept voegen we er ook nog heerlijke kruiden aan toe. Doordat de champignons afgedekt worden gebakken, kunnen ze optimaal hun smaak opnemen zonder dat de smaak van de champignons zelf weg gaat!

Hier heb ik de gepofte champignons in een risotto verwerkt, maar de champignons passen ook perfect bij de borrel of een ander gerecht! 

Wees gerust de alcohol uit de rode wijn verdampt! Nu lijkt het weer op druivensap en dat is ook een fruitsoort toch ;). 

Ik zeg, bereid en geniet! 

 

Risotto met gepofte champignons

Een smaakvolle risotto met gepofte champignons, tomaten, kruiden en rode wijn
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 g risottorijst
  • 400 g kastanjechampignons
  • 35 g (plantaardige) boter
  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 ui
  • 1 el rozemarijn
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 4 tomaten ontveld en kleingesneden
  • 1,5 l paddestoelenboillon
  • 200 ml rode wijn
  • parmezaanse kaas voor garnering

Instructies
 

  • Snijd de kastanjechampignons in 4 kwarten. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Leg de champignons in een ovenschaal en mix met 2 el olijfolie, balsamicoazijn en de italiaanse kruiden. Dek af met aluminiumfolie en pof voor 20 minuten in de oven.
  • Smelt de boter met de rest van de olijfolie in een pan met een dikke bodem.
  • Voeg de fijngesneden ui en rozemarijn toe. Eventueel ook een knoflook teen. Bak dit voor een paar minuten. Voeg vervolgens de tomaten toe. Laat dit pruttelen.
  • Voeg nu de rijst toe en roer totdat de korrels bedekt zijn met de vetstof. Breng de boillon aan de kook en voeg lepel voor lepel toe aan de rijst, totdat de rijst het vocht volledig heeft opgenomen. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
  • Voeg als laatst de wijn toe en laat dit ook mooi opgenomen worden door de rijst.
  • Serveer bovenop de risotto de gepofte champignons en de parmezaanse kaas.
Trefwoord gepofte champignons, Italiaans, kastanjechampignons, kruiden, risotto, rode wijn, Tomaten

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept