Surf en turf, je hebt het vast wel ergens gelezen of zelfs gegeten. Surf en turf is een gerecht met vlees en vis in één gerecht. De keuze lijkt heel verassend, maar de smaken combinatie pakt heel goed uit!
Officieel is het een gerecht voor de Amerikaanse middenklasse. Het stond vroeger voor steak en kreeftenstaart. Vandaag de dag is het vlees en vis.
Voordat je allerlei vis en vlees bij elkaar gooit is het goed om te weten dat je ze eerst afzonderlijk van elkaar moet garen. Meng je de bacteriën van het vis en vlees door elkaar, dan bestaat de kans dat je er echt goed ziek van wordt! Even opletten dus!
In dit gerecht gebruik in een hemelse combinatie! Namelijk rundvlees/biefstuk met gamba’s. Beide soorten overheersen niet en passen daarom perfect bij elkaar!
Liever voor een andere combinatie? Dan is kip en zalm ook een hele lekkere en verantwoorde keuze!
Surf en turf
Ingrediënten
- 350 g noedels
- 250 g biefstuk reepjes
- 250 g grote garnalen
- 2 courgettes
- 150 g sugar snaps
- 2 oranje paprika's
- 300 ml kokosroom
- 1 pakje groene curry pasta
- eventuele marinade voor de biefstuk reepjes
Instructies
- Verhit een wok met zonnebloem olie op het vuur.
- Snijd ondertussen alle groente in blokjes (behalve sugar snaps).
- Bak eerst de biefstuk reepjes rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en bak vervolgens in 5 minuten de garnalen gaar.
- Haal deze ook weer uit het vuur en voeg de groente toe. Wok deze voor 10 minuten.
- Kook ondertussen de noedels volgens de verpakking gaar
- Voeg vervolgens de groene curry en kokosroom toe aan de groente en breng verder op smaak met peper en zout.
- Voeg het vlees en de vis weer toe en als laatst de noedels. Meng dit goed door elkaar.