Dit recept is weer een heerlijke variatie op de homemade granola. Deze granola past perfect bij de herfst of winter! Het is namelijk een pumpkin spice granola!
Heerlijk gekruid met de pumpkin spice. Samen met de hazelnoot zorgt het voor een heerlijke warme smaak.
Natuurlijk mogen de pompoenpitten niet ontbreken.
Tijdens het bakken in de oven worden deze namelijk lichtjes gepoft, waardoor het voor een luchtige/crunchy bite zorgt!
Heerlijk voor in de yoghurt, kwark of in een taartje!
Pumpkin spice granola
Homemade granola met de smaken van de herfst of de winter
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 14 porties
Ingrediënten
- 150 g havervlokken
- 100 g blanke hazelnoten
- 50 g pompoenpitten
- 3 el honing
- 1 el zonnebloemolie
- 2 el pumpkin spice kruiden
- 1 el kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix alle ingrediënten in een grote kom door elkaar. Zorg dat de vloeibare ingrediënten goed gemengd zijn met de andere ingrediënten.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakplaat.
- Bak de granola nu in ongeveer 12 minuten goudbruin. Zorg ervoor dat je het mengsel om de paar minuten door elkaar husselt. Anders brand het snel aan!
Trefwoord granola, ontbijt, ontbijtgranen, ontbijtinspiratie, pompoen, pumpkin spice