Pompoen koekjes met appelmoes en kaneel. Voordat ik op het idee kwam om dit recept te maken, wist ik eigenlijk nog niet of het ging lukken. Ik had namelijk nog nooit groente in koekjes verwerkt, maar het ging boven verwachting goed! Een daarom heb ik de koekjes snel op de foto gezet en het recept uitgewerkt.
De foto’s waren nog een hele uitdaging, omdat mijn vriend de koekjes bijna allemaal al op had voordat ze überhaupt op de foto stonden, whoeps!
Wel een goed teken! want hij is absoluut geen zoetekauw, maar deze moet ik gegarandeerd nog een keer maken! Yes!
En dat moeten jullie ook echt gaan doen! Deze koekjes bevatten geen toegevoegde suikers, want ik heb gebruik gemaakt van suikervervanger en appelmoes 0% suiker! Een heerlijk koekje om verantwoord van te snoepen dus!
Pompoenkoekjes
Ingrediënten
- 450 g pompoen in blokjes
- 2 tl kaneel
- 80 g boter op kamertemperatuur
- 60 g suikervervanger
- 200 g bloem gezeefd
- 7 g bakpoeder
- 80 g appelmoes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Leg de pompoenblokjes op een bakplaat en strooi hier de kaneel overheen. Bak de pompoenblokjes vervolgens 30 minuten, zodat ze gaar en zacht zijn.
- Laat de pompoen iets afkoelen en pureer vervolgens in een grote kom. Voeg hierna de appelmoes, boter en suiker toe en mix goed door elkaar.
- Voeg de bakpoeder en bloem en nog 1 tl kaneel toe en mix dit weer goed door elkaar.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 190°C (boven- en onderwarmte)
- Schep met een ijsschep of 2 eetlepels bolletjes op de bakplaat en bak deze vervolgens in 20 minuten gaar.