Pasta met pulled chicken

Pasta een van de meest gegeten gerechten in Nederland. Als je de avg niet meerekent. Het is jammer dat de meeste mensen kiezen voor de spaghetti en macaroni, terwijl er zo veel verschillende soorten pasta’s zijn! Durf dus te variëren. Zo krijgt je gerecht meteen een heel andere look. 

Maar nu terugkomend op deze pasta. Op Instagram vind er eens in de zoveel tijd een #swiepswoepswap plaats. Dit betekend dat je aan een andere foodblogger wordt gekoppeld. Je maakt een recept van een blogger en geeft daar je eigen draai aan. Deze maand werd ik gekoppeld aan @tiffskitchen. Ik volg haar al een lange tijd. Zij maakt ook heerlijke verantwoorde recepten. Deze keer heb ik een eigen draai aan dit recept gegeven. 

De tomatensaus heb ik bijvoorbeeld vervangen door kookroom en de aubergine door pastinaak. Zo krijg je een pasta die past bij deze tijd van het jaar(november). Het zijn namelijk allemaal seizoen groente. 

Voor de verandering heb ik de pompoen en de pastinaak gepureerd, waardoor je een heerlijke gebonden saus krijgt!

De pulled chicken heb ik natuurlijk wel in ere gehouden, want dat is zo makkelijk, maar zo waanzinnig lekker om te maken. Bekijk snel het recept om te zien hoe snel je deze pasta op tafel tovert! 

 

Tagliatelle met pulled chicken

Een verantwoorde pasta met pulled chicken, pompoen, pastinaak en champignons
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 g Tagliatelle
  • 500 g Kipfilet
  • 1 ui
  • 400 g pompoen in blokjes
  • 400 g pastinaak in blokjes
  • 200 g kookroom
  • 1,5 el gedroogde basilicum
  • 3 tl paprikapoeder
  • 1,5 kip bouillonblokje
  • 1 el oregano

Instructies
 

  • Zet een ruime pan met water op het vuur en bouillonblokjes en breng aan de kook. Als het water kookt voeg je de kipfilets toe aan het kokende water. Kook de kip tot hij volledig gaar is. Dit duurt ongeveer 12-15 minuten. Laat de kipfilets daarna afkoelen.
  • Gooi het overgebleven bouillon niet weg. Hier kook je de pasta in gaar.
  • Ondertussen kook je in een andere pan de pastinaak en pompoen in 15 minuten gaar.
  • Kook de pasta gaar volgens de verpakking in de overgebleven bouillon
  • Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Fruit en bak de champignons gaar in een andere pan.
  • pureer de pompoen en pastinaak en voeg deze samen met kookroom en kruiden toe aan de champignons.
  • Trek de kip met 2 vorken uit elkaar. Zo krijg je heel makkelijk pulled chicken. Voeg deze toe aan het groente mengsel.
Trefwoord champignons, gegrilde groenten, Hoofdgerecht, Italiaans, italiaans dessert, italiaanse keuken, Kip, pasta, pompoen, pulled chicken, tagliatelle

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept