Panna cotta met saffraan

Panna cotta een zijdezacht dessert uit Italië. Deze variant is heel zacht van smaak en minder zwaar als de originele versie. Die is namelijk gemaakt met alleen room, griekse yoghurt en gelatine.
Natuurlijk is het belangrijk om de juiste verhoudingen te krijgen tussen de gelatine, room en yoghurt. Anders krijg je of een super stijf dessert of een te slappe variant, waardoor hij vloeibaar blijft.
Naast dat deze panna cotta yoghurt bevat, zit er ook witte chocolade en saffraan in verwerkt! Witte chocolade en saffraan is echt een top combinatie. Opgemaakt met gepureerde aardbei! Niks meer niks minder!
Luchtig, smaakvol en verantwoord door het gebruik van chocolade zonder suiker. Verder is er ook geen suiker toegevoegd!
Door de saffraan schrik je misschien, want het staat er om bekend dat dit erg prijzig is. 
Maar, bij de albert heijn verkopen ze saffraan voor maar € 1,39. Je hebt maar 1 mespuntje nodig, dus je houd zelfs nog over voor de volgende keer! Ideaal toch? Zelfs goedkoper als een vanille stokje!

Panna cotta met saffraan, aardbei en witte chocolade

Een Frans dessert met goud! Een fris zoete combinatie door de saffraan, witte chocolade een aardbei. Een luchtig en fris dessert door de toevoeging van griekse yoghurt.
Bereidingstijd 20 minuten
Russtijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Gang Nagerecht, Ontbijt
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 g suikervrije witte chocolade
  • 1 mespuntje saffraan
  • 250 g griekse yoghurt 0,0%
  • 8 g gelatine
  • 300 ml room
  • 250 g aardbeien

Instructies
 

  • Week de gelatine in een bakje met water.
  • Snijd de saffraan fijn en voeg dit samen met de room in een pannetje.
  • Breng het rustig aan de kook en laat het vervolgens voor 2 minuten door koken.
  • Voeg de chocolade toe en laat dit smelten. Als laatst mag de uitgeknepen gelatine worden toegevoegd. Deze moet geheel opgelost zijn.
  • Laat het geheel kort afkoelen en voeg dan vervolgens de griekse yoghurt toe.
  • Schenk het mengsel in vormpjes naar keuze en laat ze voor minimaal 3 uur opstijven.
  • Voor het serveren pureer je de aardbeien en schenk je dit bovenop de panna cotta.
Trefwoord panna cotta

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept