Paaskoekjes met crème, wie kent ze niet? De mini koekjes met crème bovenop! Ze liggen ver voor pasen al in de schappen van de supermarkt. Ik probeer ze dan ook pas te kopen als het bijna zover is, maar als er eenmaal een pak thuis ligt kan ik mij moeilijk beheersen.
De laatste keer dat ik ze zo echter elkaar opat dacht ik dat er ook een verantwoorde variant gemaakt kan worden.
Als je op de verpakking kijkt zie je namelijk dat het koekjes veel E-nummers bevat en ook nog eens heel veel suiker! Dat kan anders en nog makkelijk ook!
Het originele recept komt van laura’s bakery, dit recept heb ik omgetoverd tot een vegan variant met weinig toegevoegde suikers!
Dus jij kan ook aan de slag om zelf deze koekjes te bakken, zonder E nummers. De toplaag kan je gebruik maken van suikervervanger, waardoor het een verantwoord koekje wordt. Is 200 gram suikervervanger te duur voor jou? Vervang dan de helft met suikervervanger en laat de andere helft gewoon van suiker! Zo kan je toch verantwoord genieten en snoepen! 2 gram suiker per koekje is anders ook vrij weinig!
Paaskoekjes met crème
Het wel bekende paaskoekje
Bereidingstijd 38 minuten min
Rusttijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 38 minuten min
Gang Tussendoortje, Zoetigheid
Keuken Nederlands
Porties 55 stuks
Ingrediënten
- 50 g suikervervanger Bijv. green sweet stevia
- 15 g vanille suiker of sweet vanille van green sweet stevia
- 65 g plantaardige roomboter
- 2 el water
- 135 g tarwebloem
- snufje zout
- 200 g suikervervanger bijv. green sweet stevia
- 2 el amandelmelk
- 1 tl vanille-extract
- 2 el kokosolie gesmolten
Instructies
- Mix de basterdsuiker, vanillesuiker en roomboter in een kom romig. Voeg vervolgens het water toe en mix tot het is opgenomen.
- Voeg het gezeefde bloem toe en het snufje zout. Kneed dit tot een stevig deeg
- Verwikkel het in vershoudfolie en leg het voor minimaal een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer en halve centimeter. Steek een rondje van ongeveer 3,5 centimeter uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ze in 8 minuten goudbruin. Laat ze daarna volledig afkoelen.
- Maak ondertussen de crème door de suikervervanger, amandelmelk en vanille-extract te mixen. Mix tot een glad mengsel.
- Veog vervolgens de kokosolie beetje bij beetje toe en blijf ondertussen goed roeren, zodat er een stevige crème ontstaat. Vloeit hij te snel van je lepel af? Voeg dan extra suikervervanger toe!
- Doe dit in een spuitzak en spuit op de koekjes. Versier naar wens!
Trefwoord bakken, crème, crèmekoekjes, koekjes, paaskoekjes, pasen, suikerarm, vegan, zoet, zoetigheid
Pingback: Crème koekjes met chocoladepasta. - Verantwoord snoepen