Ben jij opzoek naar een simpel, maar toch verantwoord, verzadigend en lekker gerecht? Bekijk dan deze ovenschotel met rode biet en venkel! Op het eerste gezicht zal je niet meteen gaan voor deze combinatie, maar komt deze uiteindelijk uit de oven is het heerlijk smullen!
Het is een ovenschotel die in 10 minuten in de ovenschaal ligt. 25 minuten garen in de oven en je kan al snel heerlijk genieten!
Genieten van een ovenschotel met meer dan 300 gram groente per persoon. Biet en venkel laten je smaakpupillen verassen. Samen met de geitenkaas en gehaktballetjes heerlijk smullen. In dit gerecht zitten aardappel dobbelsteentjes. Deze zijn in het vriesvak te vinden. Liever geen aardappel? Laat deze dan weg in het recept.
Ovenschotel met biet en venkel
Een makkelijke ovenschotel boordevol groente en gevuld met gehaktballetjes!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands, scandinavisch
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 800 g geraspte rode bietjes
- 2 stuks venkel
- 350 g aardappel dobbelsteentjes
- 125 g geitenkaas
- 500 g kipgehakt
- 2 el mosterd
- 2 volkoren crackers gemalen
- 1 ei
- 2 el oregano
- 1 tl gemalen venkelzaad
- 300 ml groente bouillon
- 2 handjes walnoten
Instructies
- Meng voor de gehaktballen de gehakt, het ei, de mosterd, de crackers, 1 el oregano en de venkelzaad door elkaar. Vorm vervolgens zoveel gehaktballetjes als dat jij wilt.
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Breng de groente bouillon aan de kook.
- Snijd de venkel in kleine stukjes en voeg deze samen met de rode bieten en aardappel dobbelsteentjes in een ovenschaal. Voeg vervolgen de bouillon en 1 el oregano toe. Meng goed door elkaar.
- Leg de gehaktballen half in/bovenop het bietenmengsel.
- Bak de ovenschotel in ongeveer 20-25 minuten in het midden van de oven
- Meng na het bakken de geitenkaas en de walnoten er doorheen of strooi dit er overheen.
Trefwoord aardappel, aardappelblokjes, gezond eten, gezond recept, Groente, makkelijk recept, ovengerecht, ovenschotel, rode biet, snel klaar, venkel