Ontbijttaartje met granola, mango en kokos

Wie wilt er nu niet zijn dag beginnen met taart? En dan niet zomaar een taartje maar een verantwoord taartje met granola, mango en kokos.

Dit heerlijke taartje ziet er niet alleen heel fris uit, hij is ook lekker tropisch van smaak. Granola als bodem met een vulling van plantaardige kokos yoghurt met mango. Geheel plantaardig ontbijt! Liever niet plantaardig? Kies dan een yoghurt met kokossmaak. 
 
Om de vulling te laten opstijven is er gebruik gemaakt van agar agar, dit is een plantaardige variant van gelatine. Liever gelatine gebruiken? Week dan 4 blaadjes in water voor 10 minuten en warm het vervolgens in 5 el water op, totdat de gelatine geheel is opgelost. Meng dit door het yoghurtmengsel. 
 

Makkelijk om een avond van te voren te maken. De hele nacht te laten opstijven in de koelkast en in de ochtend binnen 2 seconden te kunnen eten. 

 

Ontbijttaartje met mango, kokos en granola

Taart als ontbijt! Een heerlijke crunchy bodem met een frisse vulling van mango en kokos
Bereidingstijd 30 minuten
Russtijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang dessert, Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 4 stukken

Ingrediënten
  

  • 150 g havervlokken
  • 25 g pompoenpitten
  • 25 g lijnzaad
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el honing
  • 250 ml alpro mild & creamy kokosyoghurt
  • 1 mango
  • 2 tl agar agar

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Voeg de zonnebloemolie bij de pompoenpitten, lijnzaad, havervlokken en honing. Mix dit goed door elkaar dat de vloeistoffen overal gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Bekleed een springvorm van 18 cm of 2 kleine van 12 cm met bakpapier en maak een laagje op de bodem van de springvorm. Zorg er ook voor dat er een opstaande rand komt. Doe dit door een lepel granola langs de kant te leggen en aan te drukken.
  • Bak de granola nu in 15- 20 min goudbruin. Verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. De bodem is namelijk heel fragiel. Laat de bodem afkoelen.
  • Pureer vervolgens de mango met de kokosyoghurt samen. Totdat deze een egale kleur heeft. Voeg hier de agar agar bij en mix goed door elkaar.
  • Giet de yoghurt in de granola bodem en laat minimaal 2 uur opstijven.

Notities

TIP!! Maak het de avond ervoor en laat het in de nacht opstijven, zodat je het in de ochtend meteen kan eten. 
Trefwoord granola, kokos, mango, ontbijt, ontbijtinspiratie, ontbijttaartje, vegan, verantwoord snoepen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept