Naanbrood wordt het meeste gegeten bij curry’s , maar het is zo veelzijdig dat je eindeloos kan combineren.
Zo kan je hem ook makkelijk beleggen als een soort pizza of broodje. Dit keer met (vegetarische) kip. De vegetarische kip stukjes die je tegenwoordig in de winkel kan vinden zijn een hele goede vleesvervanger. Dit is dan ook heerlijk in combinatie met de 5 spices kruiden uit China!
Maak het heerlijk fris door te garneren met kokosyoghurt! Verschillende smaken, heerlijk verantwoord snoepen!
Naanbrood met (vegetarische) kip, 5 spices en kokosyoghurt saus
Een heerlijk naanbroodje met gekruide (vegetarsiche) kip, 5 spices, champignons, paprika en een heerlijke frisse yoghurtsaus met kokos
Bereidingstijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas, midden-oosters
Porties 4
Ingrediënten
- 2 stuks paprika
- 450 g champignons
- 4-8 stuks naanbroden
- 500 g (vegetarische) kip
- 2 el 5 spices kruiden
- 2 el honing
- 2 el ketjap manis
- 250 g (plantaardige) yoghurt
- 4 el kokosrasp
- 1 stuks limoen
- 50 ml kokosmelk
Instructies
- Marineer de (vegetarische) kip met de honing en ketjap manis. Het liefst al in de ochtend of de avond ervoor.
- Verwarm de naanbroden volgens de verpakking of maak ze zelf met dit recept.
- Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.
- Verhit een pan met olie op het vuur en bak hierin de kip gaar. Voeg de groente toe en bak deze ook gaar. Breng op smaak met de 5 spices kruiden
- Maak ondertussen de kokosyoghurt saus door de yoghurt, kokosrasp en kokosmelk bij elkaar te voegen en te mengen. Breng op smaak met de sap van een halve limoen en peper en zout.
Trefwoord 5 spices, champignons, kipgehakt, kokos, kokosyoghurt, naanbrood, paprika, vegetarisch, vegetarische kip