Het duurde even voordat ik deze taart echt had ontdekt. Deze taart komt natuurlijk op feesten en partijen vaak langs. Eigenlijk vond ik de laag monchou in deze taart een beetje aan de lage kant! Ik ben namelijk van mening dat een verjaardagstaart een grote taart mag worden. Je bent namelijk maar 1 keer per jaar jarig! En daar moet je gewoon dubbel zo hard van genieten!
Gebruik je deze taart niet voor je verjaardag? Geen probleem! Een stuk taart brengt niet meteen je hele voedingspatroon overhoop! Je leeft maar een keer, dus geniet!
Wil je toch liever een taart die verantwoorder is om te snoepen? Gebruik dan een suikervervanger bijvoorbeeld deze en vervang de Bastogne koeken voor een suikerarme koekjes variant. Zo is de taart iets verantwoorder om te snoepen. Let wel op dat er veel vet in dit stuk gebak zit door de slagroom en monchou. Uiteraard zou je deze kunnen vervangen voor een minder vette variant.
Maar bovenal geniet!
MonChoutaart
Ingrediënten
- 155 g bastognekoeken
- 90 g (plantaardige) roomboter gesmolten
- 330 g monchou
- 120 g Suiker(vervanger)
- 420 g slagroom
- 2 zakjes klopfix
- 3 blaadjes gelatine
- 2 el honing
- 500 g kersen
Instructies
- Maal de Bastogne koeken fijn en meng dit samen met de gesmolten boter goed door elkaar. Zet deze daarna in de koelkast.
- Klop ondertussen de slagroom met de klopfix stijf en mix hier de monchou en suiker doorheen. Doe dit niet te lang.
- Schep het mengsel op de bodem en strijk glad. Laat de taart opstijven voor minimaal 2 uur.
- Als de taart is opgesteven kan de topping met kersen gemaakt worden. Doe de kersen direct uit de vriezer in een pannetje. Breng met de honing aan de kook en laat voor ongeveer 5 minuten door koken.
- Haal de kersen van het vuur, roer de gelatine er doorheen en laat 5 minuten afkoelen. Leg de kersen bovenop de monchoutaart.
Zelfs 2x per jaar is te weinig, verslavend spul dit.