Beef wellington, een echte klassieker uit de Engelse keuken. Ik raad je aan om deze echt een keer op het kerstmenu te zetten. Voor de verandering is dit een recept waarbij iedereen zijn eigen mini beef wellington krijgt voorgeschoteld. Extra leuk als je bij elk gerecht het bord leuk wilt opmaken, maar ze staan natuurlijk ook geweldig op een schaal midden op tafel.
Moeilijk of makkelijk?
Zelf had ik een beef wellington nog nooit gemaakt, maar toch vond ik dat hij niet mag ontbreken op mijn website. Ik ging voor jullie aan de slag en tot mijn verbazing ging het in een keer helemaal goed en zaten we heerlijk te smullen.
Dus geen excuus om dit heerlijke recept niet te maken. Want als ik het kan, kan jij het ook. Volg de stappen en het komt helemaal goed.
Beef wellington met BBQ smaak
Wil jij je gasten verassen met een hoofdgerecht waarbij het lijkt alsof het op de BBQ bereid is? Dat kan heel simpel door de sauzen van remia toe te voegen. In dit recept heb ik dan ook gebruik gemaakt van de bbq saus van remia. Heel simpel en geweldig lekker om toch de BBQ smaak in huis te halen tijdens kerst.
Uiteraard kan je de beefwellington ook bereiden op de BBQ. Zorg ervoor dat je hem bereid met deksel en dat de interne temperatuur de 48 graden bereikt.
Mini Beef wellington
Ingrediënten
- 270 g bladerdeeg
- 4 stukken kogelbiefstuk
- 250 g kastanje champignons
- 4 teentjes knoflook
- 4 takjes tijm
- 8 plakken parmaham
- 12 tl Remia bbq saus
- 20 g roomboter
- 1 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220℃
- Dep de kogelbiefstukjes droog en bestrooi aan beide zijde met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukjes rondom bruin. Neem uit de pan en laat afkoelen.
- Snijd de champignons en knoflook zeer fijn (ik heb het in een hakmolen gedaan). Ris de blaadjes van de tijm. Bak de champignons, knoflook en tijm nu in dezelfde koekenpan totdat het vocht is verdampt. Laat goed uitlekken en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Leg 2 plakken parmaham dakpansgewijs op een stuk vershoudfolie. Besmeer deze met 3 theelepels bbq saus. Verdeel 1/4 van het champignon mengsel over de ham. Leg 1 stuk kogelbiefstuk erop en rol met behulp van de vershoudfolie strak in. Herhaal dit voor de overige 3 stukken.
- Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke stukken. Leg de rol in het midden van het bladerdeeg en vouw hem dicht. Leg de wellington met de naden naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Snijd het bladerdeeg in met een mes. Maak leuke figuurtjes. Pas op dat je het deeg niet volledig doorsnijd. Bestrijk het deeg met een losgeklopte eierdooier.
- Bak de beef wellington in ca. 15-10 gaar of tot een interne temperatuur van 48℃. Laat hem nog 15 minuten rusten voor het aansnijden (zo blijven de sappen beter in het vlees)