Marokkaanse kipgehaktballetjes in tomatensaus is een heerlijk kruidig, maar fris gerecht. Zoals de titel al omschrijft zitten er producten in die uit het midden-oosten komen. Dit keer zijn de kruiden ras el hanout aan de tomatensaus en kipgehaktballetjes toegevoegd.
Zelf ben ik enorm fan van ras el hanout kruiden. Deze kruiden zijn dan ook heerlijk aanwezig in de tomatensaus. Toch een keer wat anders als de italiaanse kruiden of basilicum die je vaak tegenkomt in tomatensaus.
Eet deze Marokkaanse kipgehaktballetjes in tomatensaus bij couscous. Zo krijg je een avondmaal die verzadigd en door de aanwezige groente ook nog super gezond is!
Dit gerecht past perfect bij de feta-harissa dip! Garneer met extra munt om de frisheid nog meer pit te geven in het gerecht!
Marokkaanse gehaktballen in tomatensaus
Ingrediënten
- 500 g Kipgehakt
- 2 stuks Ui
- 1 stuks volkoren crackers
- 1 stuks Ei
- 1 tl Komijnpoeder
- 1 tl Chilipoeder
- 1 tl Paprikapoeder
- 1 el Koriander
- 750 ml Tomatensaus
- 2 stuks Courgette
- 2 el Ras el hanout
- 1 stuks Citroen
- 300 g Couscous
Instructies
- Snipper 1 ui en voeg deze samen in een kom met de kipgehakt, komijnpoeder,chilipoeder, paprikapoeder en ei, meng dit vervolgens goed door elkaar.
- Maal de crackers fijn en voeg deze aan het gehaktmengsel toe.
- Verhit een pan op het vuur met olie. Draai het gehaktmengsel tot gehaktballetjes. Bepaal zelf groote van de balletjes. Zelf houd ik van wat kleiner.
- Bak voor ongeveer 15 min rondom gaar
- Snipper ondertussen de andere ui en snijd de courgette in blokjes. Voeg deze vervolgens toe aan de gehaktballetjes en bak mee.
- Voeg als laatst de tomatensaus toe en breng op smaak met peper, zout en de ras el hanout kruiden.
- Laat het geheel een aantal minuten rustig pruttelen.
- Bereid ondertussen de couscous volgens de verpakking gaar. En breng op smaak met wat olie en citroensap.