Marokkaanse gebahaktballetjes. Heerlijk voor bij de borrel of in dit gerecht met tomatensaus en couscous!
Heerlijk genieten van de Marokkaanse kruiden en de malse stukjes kip! Wil je liever een vegetarische variant? Vervang dan het gehakt door vegetarische gehakt! Zo simpel en heerlijk genieten bij de borrel!
Marokkaanse gehaktballetjes
Heerlijk Marokkaans gekruide gehaktballetjes voor bij de borrel of hoofdgerecht!
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Marokkaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 500 g kipgehakt
- 1 stuks ui
- 1 stuks ei
- 2 stuks volkoren crackers
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el koriander
Instructies
- Snipper de ui en maal de crackers fijn. Voeg alle overige ingredienten bij elkaar en meng alles goed door elkaar.
- Verhit een pan met olijfolie.
- Rol de balletjes tussen je handen. Ik vind een middelmaat altijd heerlijk.
- Bak de balletjes nu voor ongeveer 15 minuten rondom gaar.
Trefwoord borrelen, borrelhapje, gebaktbal, kipgehakt, kruiden, Marrokaanse gehaktballetjes