(Ontbijt)muffins, oorspronkelijk komen deze kleine taartjes uit Amerika. Daar zijn ze echter stevig en gaan meer richting brood. Hier in Nederland zijn wij meer de luchtige variant gewend, deze gaan dan ook meer richting cake!
Deze variant zit daar absoluut tussenin. Het originele recept komt van missbaxels.nl. Dit recept heb ik aangepast voor de #swiepswoepswap. Dit is een recepten ruil op Instagram. Deze pas je dan aan naar eigen wens!
De titel van het recept zegt het al. Het zijn super makkelijke ontbijtmuffins en ook nog eens verantwoord om te snoepen! Ze bevatten namelijk geen extra toegevoegde suikers, geen bloem en boter. Naast dat het pureren en afbakken de bereidingswijze is, staan ze ook binnen 20 minuten op tafel! Echter verantwoord ontbijten dus, maar ook ideaal voor als tussendoortje.
Makkelijke ontbijtmuffins
Ingrediënten
- 200 g Havermout
- 200 g Griekse yoghurt 0% vet
- 2 stuks Bananen
- 2 stuks Eieren
- 1 tl Amandel essence
- 1 tl Baking soda
- 1 hand Rozijnen
- 50 g kokosrasp
- 40 g Chocolade suikervrij
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C°, boven- en onderwarmte.
- Voeg de havermout, griekse yoghurt, bananen, eieren, amandel essence en baking soda bij elkaar in een grote kom en pureer tot een beslag.
- Breek de chocolade in kleine stukken.
- Voeg de chocolade, kokosrasp en rozijnen toe aan het beslag en meng goed door elkaar.
- Verdeel het beslag over 12 muffin vormpjes.
- Breek wat kleine stukjes chocolade en zet deze in het beslag.
- Bak de muffins nu voor 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.