Een taart op sinterklaasavond mag echt niet ontbreken! Heerlijk om met zijn alle gezellig te smullen op de knusse pakjesavond.
Weet je nog niet goed welke taart je dit jaar op tafel tovert? Denk dan aan deze kruidnoten monchoutaart. Een hele luchtige, frisse maar toch winterse en feestelijke smaak! Deze monchoutaart is gelukkig niet geheel van monchou gemaakt, maar er is een groot deel vervangen door Skyr kwark. Dit is mijn favoriete kwark. Eiwitrijk en mager, maar toch vol van smaak.
Door de toevoeging van deze kwark is de monchoutaart toch iets minder machtig en minder vet! En bevat hij veel meer eiwitten. Door de toevoeging van een suikervervanger, bevat deze taart geen toegevoegde suikers!
De bodem bestaat uit gemalen kruidnoten. Deze kan je uiteraard uit de winkel halen, maar je kan ook dit recept gebruiken. Dan bevat de bodem ook nog is geen toegevoegde suikers!
Kortom, een verantwoorde taart om van te snoepen! Ga jij hem maken?
Uitgelicht product
Kruidnoten taart
Equipment
- 1 bakvorm 20 cm Ø of 24 cm Ø
Ingrediënten
Voor de bodem
- 150 g gemalen (suikervrije) kruidnoten
- 90 g roomboter gesmolten
Voor de vulling
- 200 g monchou
- 450 g skyr 0%
- 250 ml slagroom
- 100 g suikervervanger
- 4 blaadjes gelatine
- 2 tl speculaaskruiden optioneel
Voor de topping
- extra kruidnoten
- extra slagroom
Instructies
- Smelt de boter in een pannetje. Meng dit door de gemalen kruidnoten.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en strooi hier de gemalen kruidnoten in. Druk dit goed aan met de bolle kant van de lepel. Zet de bodem in de koelkast.
- Laat de gelatineblaadjes 5 minuten in een kommetje met water weken.
- Klop de slagroom stijf met 1 el van de suiker. Voeg vervolgens de monchou, suikervervanger en skyr toe. Mix het geheel kort door elkaar, zodat de klontjes eruit zijn. Dit hoeft niet lang. Een paar seconden is voldoende.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en meng deze met een scheutje heet water. Zorg ervoor dat de gelatineblaadjes hier geheel in oplossen.
- Voeg dit mengsel toe aan de vulling en meng door elkaar.
- Giet de vulling nu over de bodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven.
- Versier de taart vervolgens met een paar extra kruidnoten en toefjes slagroom.