Scroppino of sgroppino, het Italiaanse drankje wat oorspronkelijk uit Venetië komt. Het is afgeleid van ”opkloppen”. Het is dan ook een cocktail die je opklopt met prosecco, wodka en citroenijs. Origineel maak je scroppino met sorbetijs, maar ik vind een romige structuur juist heel lekker. Dus ik vervang de sorbetijs door yoghurt of roomijs.
Maar dit recept is dan ook geen origineel recept. Deze variant is speciaal gemaakt voor sinterklaas! Deze bevat namelijk een speciale pepernoot hard seltzer van Bozu. Dit is een limited edition die speciaal gemaakt is voor sinterklaas! Bemachtig deze dan ook snel via deze website of race naar de jumbo!
De citroenijs is vervangen door kaneelijs en citroenlimonade. Zo krijg je een scroppino die perfect past bij pakjesavond! Dus papa’s en mama’s laat jezelf verwennen in deze tijd door een heerlijk drankje.
Pepernoot scroppino
Ingrediënten
- 125 ml pepernoot hard seltzer
- 250 ml (suikervrije) kaneelijs
- 20 ml Citroenlimonade 0% suiker
- kruidnoten
Instructies
- Voeg de hard seltzer, kaneelijs en citroenlimonade bij elkaar en meng dit tot een romig geheel.
- Verdeel het drankje over 4 glazen en verkruimel er kruidnoten boven