Ben je opzoek naar zoetigheid voor bij de koffie met kerst? Of ben je opzoek naar een lekkernij voor bij de kerstbrunch? Ga voor deze kerstcake met sinaasappel en rode bes voor bij de kerstkoffie of brunch.
Je hebt het kerstmenu helemaal uitgedacht, maar dan plotseling bedenk je je dat je de rest van de dag ook nog moet doorkomen. Hoe begin ik eerste en tweede kerstdag? Alleen koffie is ook zo saai. Daar moet wel een kerstlekkernij bij.
Deze cake is geschikt voor de brunch of als lekkernij bij de koffie. Zelfs als je geen uren in de keuken wilt staan of al genoeg gestaan hebt. De kerstcake met sinaasappel en rode bes staat namelijk binnen 15 minuten in de oven.
Naast de makkelijke bereiding is hij ook nog heel luchtig en verantwoord. Hierdoor kan er nog makkelijk een kerstmenu achteraan. De cake bevat weinig vet en er zijn geen suikers aan toegevoegd. Er is gebruik gemaakt van een suikervervanger van green sweet. Deze heeft geen invloed op de suikerspiegel en is dus ook geschikt voor mensen met diabetes. En natuurlijk ideaal geschikt als je naast al het kerstspektakel iets verantwoorder wil eten.
De smaken horen helemaal bij kerst. Rode bes, sinaasappel en gingerbread kruiden vullen elkaar helemaal aan.
Uitgelicht product
Kerstcake
Equipment
- 1 cakevorm
Ingrediënten
- 220 g tarwebloem
- 3 eieren
- 150 g griekse yoghurt 0%
- 25 g zonnebloemolie
- 3 tl bakpoeder
- sap halve sinaasappel
- rasp van één sinaasappel
- snufje zout
- 50 g suikervervanger
- 130 g rode bes
- 2 tl gingerbread kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170℃ boven- en onderwarmte
- Klop de eieren samen met de Griekse yoghurt, zonnebloemolie en sap van de sinaasappel los en meng goed door elkaar.
- Voeg het bloem, zout, bakpoeder, rasp van de sinaasappel, gingerbread kruiden en suikervervanger toe en spatel rustig door elkaar totdat het een mooi egaal beslag is.
- Meng de rode bessen met een beetje bloem en spatel ze vervolgens voorzichtig door het beslag.
- Vet een cakevorm in met boter of bakpapier en stort het beslag in de vorm.
- Bak de cake in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Controleer dit door met een satéprikker in de cake te prikken. Komt de prikker er droog uit? Dan is de cake gaar.
- Laat de cake minimaal 15 minuten afkoelen in de vorm.
Waar te koop?