Hartige wafels, een afwisseling op de zoete variant. Ook met de hartige variant kan je eindeloos variëren. Zelf vind ik een hartige wafel heerlijk bij een salade of als ontbijt. Durft te variëren en ontdek wat jij het lekkerst vind!
Deze wafel bestaat uit roggemeel. Dit is een meelsoort die minder gluten bevat als de tarwe variant. Wel bevat deze graansoort meer vezels. Wat zorgt voor een langer verzadigingsgevoel en een betere stoelgang. Ook houdt deze graansoort de bloedsuikerspiegel op pijl. Dit wil zeggen dat de suikerspiegel niet snel stijgt na het nuttigen hiervan! Ideaal als tussendoortje of ontbijt!
Ook is er in deze wafel gebruik gemaakt van 30+ kaas. Deze variant bevat minder vet dan een 48+ kaas en is dus een verantwoorde optie. Maar wees niet bang om een andere variant te kiezen. Of misschien wel een vegan variant!
Hartige wafels met kaas
Ingrediënten
- 250 g roggemeel
- 18 g bakpoeder
- 250 g (plantaardige melk)
- 1 ei (L) of 1 halve banaan
- 90 g 30+ kaas geraspt
- 1 el italiaanse kruiden
- 1 tl peper versgemalen
- 3,5 el zonnebloemolie
- snufje zout
Instructies
- Meng in een kom de meel, bakpoeder, kaas, peper, Italiaanse kruiden en zout door elkaar. Voeg vervolgens het ei, de melk en de zonnebloemolie toe en mix tot een egaal mengsel.
- Verhit een wafelijzer met bijvoorbeeld een bakspray of een klein beetje olie. Schep 1,5 el beslag op het wafelijzer. Bak de wafel tot hij gaar en goudbruin is. De tijd kan per wafelijzer verschillen. Houd dit in de gaten