Hartige muffins, een keer wat anders dan de zoete variant! Bij het horen van het woordje muffin denken mensen vaak meteen aan de zoete variant. Terwijl hij hartig ook super lekker is. Makkelijk te maken en eindeloos mee te variëren.
Deze variant bestaat uit pesto, mozzarella en zon gedroogde tomaatjes. Kort gezegd, de caprese! Een variant die natuurlijk niet mag ontbreken, want wie wil nu niet de smaak van Italië in huis halen! De caprese salade en panini kennen wij als he goed is al. Dus tijd voor een leuke variant!
Je kunt ze van tevoren maken, waardoor het een ideaal hapje is voor als er bezoek komt. Eet het bij de borrel, als lunch, brunch of bijgerecht bij een heerlijke salade!
Hartige muffins met pesto, mozzarella en zongedroogde tomaatjes
Hartige muffins met de smaak van Italië.
Bereidingstijd 20 minuten min
Baktijd 30 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, lunch
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 12 stuks
Ingrediënten
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 ei L
- 250 ml halfvolle melk
- 125 g roggemeel
- 125 g volkorenmeel
- 3 tl bakpoeder
- snuf zout
- 3 el gedroogde basilicum
- 15 g pesto
- 90 g mozzarella
- 90 g zon gedroogde tomaatjes
Instructies
- Voeg in een kom de olie, melk en het ei bij elkaar. Mix dit kort door elkaar, zodat het goed gemengd is.
- Verwarm de oven voor op 180 °C boven- en onderwarmte.
- Breek de mozzarella in kleine stukken en snijd de zon gedroogde tomaten in kleine stukken. Voeg dit samen met het zout, bakpoeder, meel, basilicum en pesto bij elkaar. Meng dit goed door elkaar.
- Spatel dit mengsel vervolgens door het olie en melk mengsel en vorm een beslag.
- Schenk dit beslag in muffinvormpjes
- Bak de muffins in 30 minuten gaar.
Notities
Tip!! Je kunt de muffins een dag van tevoren maken. Bewaar ze als ze zijn afgekoeld in een afgesloten doos/trommel. Warm ze kort voor het serveren op (5 min, 180°C)
Trefwoord bakken, caprese, hartige muffins, mozzarella, muffins, pesto, vegetarisch