Hartige muffins is een keer wat anders als de zoete variant! Bij het horen van het woordje muffin denken mensen vaak meteen aan de zoete variant. Terwijl hij hartig ook super lekker is. Makkelijk te maken en eindeloos mee te variëren.
Deze variant bestaat uit geitenkaas, walnoten, pijnboompitten en honing. Een bekende variant voor vele. Ook makkelijk en lekker in een hartige muffin!
Je kunt ze van tevoren maken, waardoor het een ideaal hapje is voor als er bezoek komt. Eet het bij de borrel, als lunch, brunch of bijgerecht bij een heerlijke salade!
Hartige muffins met geitenkaas en noten
In plaats van zoete muffins, heerlijke hartige muffins voor bij de lunch, brunch of al bijgerecht bij het avondeten.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Baktijd 30 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Nederlands
Porties 12 stuks
Ingrediënten
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 ei L
- 250 ml halfvolle melk
- 125 g roggemeel
- 125 g volkorenmeel
- 3 tl bakpoeder
- snuf zout
- 3 el honing
- 120 g geitenkaas
- 30 g walnoten
- 30 g pijnboompitten
Instructies
- Voeg in een kom de olie, melk en het ei bij elkaar. Mix dit kort door elkaar, zodat het goed gemengd is.
- Verwarm de oven voor op 180 °C boven- en onderwarmte.
- Snijd de geitenkaas in kleine stukken en breek de walnoten in iets kleinere delen. Voeg dit samen met het zout, bakpoeder, meel en honing bij elkaar. Meng dit goed door elkaar.
- Spatel dit mengsel vervolgens door het olie en melk mengsel en vorm een beslag.
- Schenk dit beslag in muffinvormpjes
- Bak de muffins in 30 minuten gaar.
Notities
Tip!! Je kunt de muffins een dag van tevoren maken. Bewaar ze als ze zijn afgekoeld in een afgesloten doos/trommel. Warm ze kort voor het serveren op (5 min, 180°C)
Trefwoord bakken, geitenkaas, hartige muffin, muffin, noten, vegetarisch