Wil jij snel een heerlijk gezonde maaltijd op tafel zetten? Probeer dan deze groene curry met jackfruit! Niet alleen vegetarisch door de jackfruit, maar zelfs heerlijk vegan! Deze curry is kruidig en licht pittig door de toevoeging van groene curry pasta. Maar de kokosmelk maakt het heel romig en weer zacht van smaak!
Deze curry past perfect bij noedels of rijst!
Wist je dat jackfruit een heerlijke vleesvervanger is? Het heeft de bite van echt vlees. Marineer het een dag van te voren om er nog meer smaak aan te geven! En verras jezelf, je gezin of andere mensen met deze heerlijke vrucht! Echt verantwoord snoepen.
Groene curry met jackfruit
Een heerlijk vegetarisch of zelfs vegan recept, bordevol groente!
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 300 g noedels of zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 350 g haricot verts
- 1 courgette
- 1 citroen
- 1 blik jackfruit
- 400 ml kokosmelk
- 1 pakje groene curry pasta
Instructies
- Verhit een pan met olie op het vuur. Snipper de ui en bak deze glazig in de pan. Spoel ondertussen de jackfruit af en snijd in blokjes. Bak deze licht bruin in de pan.
- Snijd de puntjes van de haricot verts en kook de haricot verts daarna 3 minuten in ruim kokend water. Snijd de courgette in blokjes en bak deze mee met de jackfruit.
- Giet de haricot verts af en voeg deze toe aan de jackfruit. Kook ondertussen ook de rijst of noedels gaar volgens de verpakking.
- Voeg de kokosmelk en curry pasta toe en laat het geheel pruttelen totdat de rijst of noedels klaar zijn. Breng op smaak met citroen en peper.
Notities
TIP!! Om de jackfruit net iets meer smaak te geven kan je deze marineren in citroen en ketjap manis.
Trefwoord curry pasta, gegrilde groenten, groene curry, Hoofdgerecht, jackfruit, vegan, vegetarisch