Griekse salade

De Griekse keuken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn met deze Griekse salade!

Deze frisse salade staat namelijk binnen 10 minuten op tafel! Er wordt gebruik gemaakt van heerlijke verse ingrediënten. Eenvoud en vers is waar de Griekse keuken voor staat.

En dat is waarom ik zo houd van dit heerlijke eten. Deze salade past perfect bij een BBQ of een makkelijke lunch. 

De dressing heb ik gemaakt met 2 verschillende kruiden oregano en tijm. Wil je een volledige Griekse dressing? Vervang dan deze soorten kruidnen met die van natural spices. Deze Griekse kruidenmix, die gebruik maakt van echte Griekse specerijen,  zorgt ervoor dat je wegdroomt naar een mooi Grieks eiland met helder blauw water!

Proef en ruik het beste van Griekenland op je bord. 

Griekse salade

Een frisse griekse salade met feta, komkommer, tomaat, veldsla en olijven
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht, lunch, Salade, Voorgerecht
Keuken grieks
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 85 g veldsla
  • 150 g zwarte olijven
  • 250 g feta in blokjes
  • 4 tomaten
  • 3/4 komkommer

Voor de dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el appel cider azijn
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm

Instructies
 

  • Snijd de komkommer, tomaat en feta in blokjes.
  • Meng dit door de veldsla en voeg de olijven toe.
  • Meng voor de dressing de ingrediënten door elkaar en besprenkel de salade.
Trefwoord broodje met feta en vijgen, frisse salade, griekse salade, komkommer, maaltijdsalade, olijven, salade, Tomaten, vegetarisch, veldsla

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept