Gehaktballetjes zijn er in veel verschillen varianten! Dit keer een recept voor de Griekse variant. Deze Griekse gehaktballetjes zijn heerlijk bij de borrel, maar ook perfect in de pasta, soep of tussen een pitabroodje met tzatziki en aubergine!
De balletjes zijn perfect gekruid met een pepertje en oregano. Licht pittig dus, maar niet overheersend! Ik ben fan! Door gebruik te maken van kipgehakt bevat het gehakt iets minder verzadigd vet dan andere gehakt varianten. Verantwoorder snoepen dus!
Griekse gehaktballetjes
Perfecte Griekse gehaktballetjes voor bij de borrel, pita broodje, soep of pasta!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken grieks
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 500 g kipgehakt
- 2 el oregano
- 1 ei (M)
- 2 volkoren crackers
- 1 ui
- 1 rode peper
- snufje zout
Instructies
- Verwarm een koekenpan met olijfolie op het vuur.
- Snipper de ui en de peper fijn. Maal de crackers fijn.
- Mix dit met de rest van de ingrediënten door het gehakt.
- Draai van het gehakt de balletjes, zo groot als jij zelf wilt!
- Leg ze in de pan en bak ze aan alle kanten bruin, zodat ze ook van binnen gaar zijn.
Trefwoord aardappelpasta, borrelen, borrelhapje, gehakt, gehaktballen, grieks, griekse gehaktballetjes, griekse kruiden, kipgehakt, kruiden, Maaltijdsoep, verantwoord snoepen, vezelrijk