Gnocchi is een Italiaanse pastasoort gemaakt van aardappel en tarwemeel. De aardappelen worden gekookt en vervolgens met de meel vermengd tot een deeg. Bij het koken komen de ovale balletjes na ongeveer 2 minuten bovendrijven.
Deze pastasoort is heel leuk om zelf te maken, maar heb je niet veel tijd om in de keuken te staan dan zijn ze ook bijna kant en klaar in de supermarkt te verkrijgen. Alleen nog maar even 2 minuten koken en je kan ze verwerken met de groente en/of pastasaus.
Dit recept bevat naast gnocchi ook heel veel gegrilde groente en een pesto roomsaus. Allemaal heel gemakkelijk te bereiden door de groente grof te snijden en daarna te grillen in de oven. Ondertussen maak je heel simpel en snel de roomsaus.
Zo staat dit heerlijke bordje met broccoli, paprika, cherry tomaten en pesto roomsaus in 30 minuten op tafel! Deze 30 minuten hoef jij niet geheel in de keuken te staan! Tussendoor heb je een aantal minuten de tijd om iets voor jezelf te doen!
Makkelijke en gezonder verantwoord snoepen kan haast niet!
Gnocchis met gegrilde groente en pesto roomsaus
Ingrediënten
- 500 g Gnocchis
- 2 stuks Bossen broccoli
- 2 stuks Gele paprika
- 250 g Cherry tomaatjes
- 30 g Basilicumblaadjes
- 250 ml (plantaardige) kookroom
- 1 stuks Citroen
- 4 el Olijfolie
- 3 takjes Tijm
- 0,5 hand Pijnboompitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 185 C° grillstand.
- Snijd de broccoli en paprika in grote stukken en de cherry tomaatjes in vieren.
- Leg de groente op een bakplaat en besprenkel met 3 el olijfolie, takjes tijm, sap van 1 citroen en peper en zout naar smaak. Grill de groente nu voor 20 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de pesto door de basilicum, 1 el olijfolie en de pijnboompitten tot een pesto te vijzelen.
- Verhit een pan op het vuur met een klein beetje olijfolie en kook de gnocchis volgens de bereidingswijze gaar.
- Bak de gnocchis vervolgens in de pan. Mix de pesto met de kookroom en voeg deze aan de gnochis toe. Is de groente gaar? Voeg deze dan toe aan de gnochhis. En dan smullen maar!