Carrot cake zonder suiker

Gezonde carrot cake

Een echte klassieker voor de herfst is wel de carrot cake! Nu in een gezonder jasje! Het klinkt misschien gek, maar wortel in een taartje is echt heerlijk. De wortel maakt er namelijk een smeuïg taartje van. Dit worteltaartje of carrot cake is gezond, omdat er geen suiker aan is toegevoegd.
En laat wortel nou net groente zijn dus echt een perfect tussendoortje om wat vitamine binnen te krijgen. Deze cake heeft geen topping. Deze kan je dus zelf verzinnen. Een tip is om griekse yoghurt met 2 dadels te pureren en mixen met wat citroen. Zo krijg je een frisse, maar toch verantwoorde topping!
Carrot cake zonder suiker

Gezonde carrot cake

De bekende carrot cake in een gezond jasje
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken engels
Porties 10 stukken

Ingrediënten
  

  • 100 g gerapste wortel
  • 100 g volkorenmeel
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 5 grote ontpitte dadels
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • 1 handje amandelen
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl pumpkin spice kruiden
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-aroma

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix in een grote kom de droge producten (volkorenmeel, kaneel, pumpkin spice, bakpoeder) door elkaar.
  • Pureer in de andere kom de banaan, ei, dadels, melk en vanille-aroma tot een glad mengsel.
  • Voeg dit gladde mengsel toe aan de droge ingrediënten.
  • Voeg vervolgens de geraspte wortel toe en mix goed door elkaar.Hak als laatst de amandelen fijn en voeg deze ook toe aan het beslag.
  • Bekleed een bakvorm naar keuze met bakpapier en schenk het beslag erin. Bak de cake nu in 30-40 minuten gaar.
Trefwoord bakken, cake, carrot, carrotcake, suikerarm, wortel, wortelcake

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept