Zin in een fris verantwoord tussendoortje? Dan is dit recept voor een cake met framboos, citroen en amandel iets voor jou! Deze cake is iets steviger en smeuïger dan een basisrecept voor cake. Door de toevoeging van griekse yoghurt bevat hij ook veel meer eiwitten dan een regulier recept. Door gebruik te maken van volkorenmeel bevat de cake ook extra veel vezels. Aan deze cake zijn geen extra suikers toegevoegd! Hierdoor wordt het een cake om verantwoord van te snoepen!
Ohja, nog een voordeel vergeten te vermelden! Wil je geen eieren gebruiken in dit recept? Vervang dan de eieren door 150 g appelmoes 0% suiker!
Kortom, een verantwoorde framboos-citroen-amandelcake om heerlijk de dag mee te beginnen of als tussendoortje. Liever als dessert dat kan natuurlijk ook!
Liever alleen een kwarkcake met citroen? Bekijk dan snel dit andere recept op mijn website!
Frisse framboos-citroen-amandelcake
Ingrediënten
- 200 g Volkorenmeel gezeefd
- 180 g Griekse yoghurt 0% vet
- 3 stuks Eieren M
- 120 g Suikervervanger
- 70 ml Olijfolie
- 3 tl Bakpoeder gezeefd
- 1 tl amandelessence
- Snuf zout
- 100 g Frambozen
- 1 stuks Citroen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 C° boven- en onderwarmte
- Mix in een kom de eieren met de olijfolie, suikervervanger en griekse yoghurt luchtig. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
- Spatel er vervolgens voorzichtig de volkorenmeel, bakpoeder, snufje zout en de amandelessence door het beslag.
- Rasp de citroen en voeg dit samen met de frambozen toe aan het beslag. Spatel dit er weer voorzichtig doorheen.
- Schep of schenk het beslag in een ingevette of met bakpapier beklede cakevorm.
- Bak de cake in 45-50 minuten goudbruin en gaar. De cake is gaar als er een satéprikker droog uit komt. Laat hem vervolgens 10 minuten afkoelen in de oven met de deur open. Vervolgens kan hij voorzichtig uit de bakvorm gehaald worden en mag hij verder afkoelen op een rooster.