Een heerlijke dip bij de borrel mag natuurlijk niet ontbreken, maar ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld een lekker couscous gerecht mag deze niet ontbreken!
Harissa is een saus uit Tunesië. Deze rode saus is gemaakt van rode pepers, paprika, komijn, koriander en knoflook! Een kruidige saus dus!
Combineer je het met feta, citroensap en basilicum dan krijg je een milde dip die een smaak explosie geeft in de mond!
Deze dip is ook nog ideaal voor als je niet lang in de keuken wilt staan. Hij is namelijk al in 5 minuten klaar!
Deze dip past ook perfect bij het gerecht met Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Feta-harissa dip
Een heerlijk frisse dip voor bij de borrel of als bijgerecht bij een heerlijke couscous maaltijd!
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 5 minuten min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Mediterraan, midden-oosters
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 200 g feta
- 2 el harissa mild
- 1 el citroensap
- 5 g basilicum
Instructies
- Voeg alle ingredienten bij elkaar.
- Pureer het geheel totdat het een zachte salsa is. Is het geheel nog te droog of korrelig? Voeg dan nog een klein beetje citroensap toe.
- Zet het voor het serveren nog lekker in de koelkast, zodat het geheel lekker koud geserveerd wordt!
Trefwoord borrelhapje, dippen, dipsaus, feta, harissa, mediteraans, midden-oosters