Gevulde spaanse broodjes

Empanada’s met kipgehakt en mexicaanse kruiden

Empanada’s zijn spaanse/ Zuid-Amerikaanse halfmaanvormige deeghapjes. Knapperig van buiten met een smeuïge vulling van binnen! De vulling kan bestaan uit vis, vlees of groente. Dus je kunt het zo gek niet opnoemen of het kan erin! Dus varieer! 

Het maken van het deeg is super makkelijk en ben je zo mee klaar! Ingrediënten bij elkaar mengen, 3 minuten kneden en vervolgens even laten rusten. In die tijd kan je natuurlijk tal van andere activiteiten uitvoeren!

De inhoud is meestal even bakken totdat het smeuig is. Daarna is het vullen, bakken en klaar is kees! Zo kinderlijk eenvoudig. Ook leuk om te maken met de kids dus! 

Eet ze bij de borrel of als hoofdgerecht met een lekkere salade!

 

Gevulde spaanse broodjes

Empanada's

Een spaans hapje, wat letterlijk inpakken met brood betekend! Dit keer een vulling van kipgehakt, mexicaanse kruiden en olijven!
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Russtijd 1 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans, spaans
Porties 16 stuks

Ingrediënten
  

  • 2 uien
  • 350 g kipgehakt
  • 3 tl mexicaanse kruiden
  • 0,5 kippenbouillon tablet
  • 120 ml kokend water
  • 2 handjes rozijnen
  • 75 g zwarte olijven in 4 stukken
  • 260 g volkorenbloem gezeefd
  • 100 g plantaardige roomboter
  • 40 ml water
  • 75 ml halfvolle melk
  • 1 tl zout
  • 1 el olijfolie
  • 2 eieren

Instructies
 

  • Verwarm een hapjespan met 1 el olie op het vuur. Snipper ondertussen de ui en bak deze daarna in 10 minuten. Zorg ervoor dat de ui niet verkleurd, door veel te roeren.
  • Voeg het kipgehakt en de mexicaanse kruiden toe en bak ruw. Voeg vervolgens het boillon met het kokende water toe en laat sudderen. Er moet een smeuige substantie ontstaan. Haal de pan van het vuur en voeg de rozijnen en olijven toe.
  • Dek de vulling af en laat afkoelen in de koelkast.
  • Intussen gaan we aan de slag met het deeg. Voeg de melk, koude water en boter bij elkaar in de pan en verhit het geheel totdat het is gesmolten. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.
  • Meng in een grote kom de bloem en zout door elkaar en voeg vervolgens het melkmengsel toe. Splits een ei en voeg de eierdooier toe aan het mengsel. Kneed dit nu in een paar minuten tot een soepel deeg. Pak het deeg in vershoudfolie en laat rusten in de koelkast voor 45 min.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel het deeg in 16 stukken en rol ze uit tot cirkels met een diameter van 15 cm. Leg in het midden de vulling (ongeveer 1,5 el). Maak de bovenste rand van de cirkel vochtig met water. Vouw nu de onderste rand over de vulling tegen de bovenste rand. Zodat er een maan gevormd wordt. Druk de uiteinde met een vork tegen elkaar aan.
  • Splits ook het laaste ei en meng de eierdooier met 1 el melk. Strijk dit mengsel over de empanada's heen.
  • Bak ze nu in ongeveer 20-15 minuten goudbruin in de oven.
Trefwoord bijgerecht, borrelhapje, Brood, empanada, gevuld broodje, Kip, kipgehakt, kruidig, mexicaanse kruiden, olijven, rozijnen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept