Crème koekjes met chocoladepasta.

Koekjes met crème, wie kent ze niet? Deze mini koekjes met crème liggen in grote hoeveelheid met kerst en pasen in de winkel. Het originele koekje met crème, maar met minder suiker had ik al voor jullie uitgeschreven. Deze kan je hier vinden! 

Nu worden er twee lekkere werelden met elkaar samengevoegd. Namelijk van dit koekje met de nieuwe aanwinst van Bonne Maman. Zij hebben namelijk een nieuwe hazelnootpasta ontwikkeld. Ja! Je leest het goed, CHOCOLADE!! Deze chocoladepasta bevat geen palmolie en meer hazelnoten dan andere varianten! Zo is de smaak nog intenser en smeuïger! 

Deze chocoladepasta heb ik dan ook gebruikt om de crème mee te maken! Dit wil toch iedereen proeven. Normaal lik ik altijd mijn mes af tijdens het smeren van mijn broodje pasta, maar dit is vele male lekkerder! Een koekje met een dot chocolade pasta! 

Maar hoe wordt het crème en hoe zorg je ervoor dat het niet van het koekje afdruipt? De crème koekjes die tijdens pasen in de winkel liggen hebben namelijk een speciale harde substantie. Een heerlijke bite! 

De crème is eigenlijk heel simpel te maken. Door kokosolie, chocoladepasta, suikervervanger en amandelmelk samen te voegen krijg je een substantie die je makkelijk opspuit, maar na het opdrogen niet meer van je koekje afglijdt!

Super simpel, maar heerlijk koekje! Wie wil dit nu niet? Ook echt geweldig leuk om samen met kinderen te maken. 

Crème koekjes met bonne maman

Mini koekjes met een laag crème van chocoladepasta.
Bereidingstijd 38 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 38 minuten
Gang Zoetigheid
Keuken Nederlands
Porties 30 stuks

Ingrediënten
  

  • 25 g suikervervanger
  • 7 g vanillesuiker
  • 35 g (plantaardige) roomboter
  • 1 el koud water
  • 68 g tarwebloem
  • 2 tl kaneel
  • snufje zout
  • 70 g suikervervanger/poedersuiker
  • 40 g chocoladepasta
  • 7 tl kokosolie gesmolten
  • 1 el amandelmelk

Instructies
 

  • Mix de suikervervanger, vanillesuiker en roomboter in een kom romig. Voeg vervolgens het water toe en mix tot het is opgenomen.
  • Voeg het gezeefde bloem het snufje zout en kaneel toe en kneed dit tot een stevig deeg
  • Verwikkel het deeg in vershoudfolie en leg het voor minimaal een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer en halve centimeter. Steek een rondje van ongeveer 3,5 centimeter uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak ze in 8 minuten goudbruin. Laat ze daarna volledig afkoelen.
  • Maak ondertussen de crème door de suikervervanger, amandelmelk en chocoladepasta te mixen. Mix tot een glad mengsel.
  • Voeg vervolgens de kokosolie beetje bij beetje toe en blijf ondertussen goed roeren, zodat er een stevige crème ontstaat. Vloeit hij te snel van je lepel af? Voeg dan extra suikervervanger toe!
  • Doe dit in een spuitzak en spuit op de koekjes. Versier naar wens!

Notities

Voor het opspuiten heb ik spuitmondje 22 gebruikt. 
Voor de versiering heb ik  gebruik gemaakt van goude en parelmoer parels. 
Trefwoord bonne maman, chocolade, chocoladepasta, cookies, crème, crèmekoekjes, koekjes, verantwoord snoepen, zelf bakken, zoet

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept